Кристиян Добрев: „Целта на Септември е да налага младите играчи от собствената си школа“

Кристиян Добрев: „Целта на Септември е да налага младите играчи от собствената си школа“

Спортният директор  на ПФК Септември  Кристиян Добрев  даде специална  пресконференция  в Пресклуб „България“ преди началото на първенството в Първа лига. Той сподели как е минала подготовката на отбора и какви са целите на тима през новия сезон.

„Подготовката мина добре, изиграхме няколко контролни срещи и нямаме нито една загуба. Ние сме най-младият отбор в Първа лига, 70 % от нашите футболисти са на 18,19 и 20 години. Септември е амбициозен проеккт и целта ни е да налагаме младите играчи от нашата школа. Много от футболистите в юношеския национален отбор  на България са от нашата школа, надявам се те да преминат в младежкия и след това и в мъжкия национален отбор. С толкова млади играчи трудно можем да си поставяме големи цели, важното е да запазим мястото си в Първа лига и да се представим по-добре от миналата година“, каза Добрев и добави, че според него победителят е ясен още преди първенството да е започнало.

„Лудогорец безспорно е най-добрият отбор в България, с най-голям бюджет, с опитни футболисти и те според мен са основния фаворит за титлата. За Лига Европа ще се борят  ЦСКА, Левски, Берое и Ботев Пд, но и други отбори могат да се представят добре“.

Отборът на Септември ще продължи да играе домакинските си мачове на стадион „Васил Левски“ и през новия сезон. Има  планове стадион „Септември“ да се превърне в модерно спортно съоръжение, но това не зависи само от желанието и възможностите на ръководството на клуба. Кристиян Добрев уточни, че според него формулата на шампионата е добра, като трябва да се помисли дали отборът, заел последното място, да не изпада директно във Втора лига, а  не  да продължава да играе  баражи за оставане в Първа лига. Той сподели, че според него очаквано Лудогорец е преодолял първия кръг в Шампионската лига,   предствянето на Славия заслужава само адмирации, добре  за българския футбол, че ЦСКА продължава,  а загубата на Левски от Вадуц определи като срамна.

Мирослав Будинов заяви пред репортерите, че е доволен от подготовката и отборът е на 99% готов за началото на шампионата.

„Има доста млади момчета в тима, надявам се ние по-опитните да им помогнем по-бързо да се адаптират и да разкрият големите си възможности“.

Иван Стоянов подчерта, че тимът няма загуба в контролните срещи и се надява   футболистите да играят с по-голямо самочувствие мачовете в новия шампионат.

Младата надежда на тима Иван Тилев поясни, че преди време е имало интерес към него от Левски, но се радва, че е останал в отбора на Септември, тъй като ще може да играе повече мачове и да натрупа опит“.