Българската снукър федерация стартира нова кампания – „Избери снукъра 2“

Българската снукър федерация стартира нова кампания – „Избери снукъра 2“

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов обяви началото на новата кампания на федерацията под надслов „Избери снукъра 2“. Тя ще се проведе в началото на месец септември в градовете Петрич, Кюстендил, Враца, София и Пловдив.

Целта на кампанията е да се предостави възможност за информиран избор на младежите от 15 до 29 години как по-добре могат да прекарват свободното си време. За целта федерацията ще организира поредица от събития, предоставящи свободен достъп до клубове, демонстрации и тренировки  за придобиване на базови умения за практикуване на снукър. БСФ ще предостави на 20 от младежите, взелиучастие в събитията, възможност да гледат на живо най-големите световни снукър звезди, които ще играят демонстративни мачове в България.

В петте града ще се проведат информационно-обучителни сесии „Снукър на открито“ подформата на демонстрации на професоналисти и тренировки на открито. С цел привличане на повече младежи и осигуряване на повече места за игра и демонстрации, ще бъде създаден „Снукър на колела“.