Никола Спасов: „Царско село е основен фаворит за влизане в Първа лига“

Никола Спасов: „Царско село е основен фаворит за влизане в Първа лига“

Наставникът на Царско село Никола Спасов  даде специална пресконференция в Пресклуб „България“ преди началото на първенството във Втора лига. Той заяви пред репортерите,  че тимът му ще е сред основните фаворити за първото място  през новия сезон. Спасов уточни, че конкуренцията тази година ще е много сериозна, но с оглед на селекцията, която е направена в клуба, шансовете за атака на директна промоция в елита са реални.

“Всичко е нормално и вървим по план. Селекцията беше добра и вече сме в очакване на първенството. На практика това е нов отбор, тъй като имаме 11 нови футболисти – двама вратари и девет полеви играчи. Голямата конкуренция  налага да вземем доста сериозни футболисти и мисля, че с тази селекция ставаме доста сериозен отбор. Според мен през предишния сезон „Царско село“  заслужаваше да бъде първи и сега да е в Първа лига. Сега борбата ще бъде по-оспорвана – според мен претенденти за първото място са Арда /Кж/, ЦСКА 1948, Локомотив /Сф/, Монтана, Пирин /Бл/. Добра селекция направи отборът на Черноморец /Балчик/, традиционно силно се представят и съставите на Поморие и Созопол. Но смятам, че ние сме основен фаворит за първото място- имаме необходимите условия и всички предпоставки. Направихме добра подготовка и селекция, изиграхме пет контролни срещи, в които имахме добри моменти  и мога да кажа, че съм доволен”.

Никола Спасов заяви, че според него след като във Втора лига играят 16 отбора, първите  два трябва да влизат директно в Първа лига, а третият да играе бараж за влизане в елитата група. Той категорично заяви, че формата на Първа лига не му харесва.

„Отбор, който спечели само 8 точки в шампионата, остана в Първа лига. Не разбирам защо третият трябва да играе със седмия за определяне на участника ни в Лига Европа. Да се класираш на трето място в първенството е много сериозно постижение. А само с един мач може да си провалиш сезона“, заключи Спасов.