Мауридес: „Във всеки мач ще се стремя да вкарвам, искам да надмина Каранга“

Мауридес: „Във всеки мач ще се стремя да вкарвам, искам да надмина Каранга“

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на ЦСКА Мауридес бе награден за Играч №1 за първия кръг на Първа лига в анкетата на Пресклуба. Бразилецът дебютира за “червените” с гол при победата им с 2:0 над Локомотив (Пловдив) на старта на първенството. Мауридес получи 10 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти,  Мартин Камбуров (Берое) има 4 гласа,  Жоржиньо (ЦСКА) е с 3 гласа,  а Илия Димитров (Левски) с 2 гласа.

“Много съм щастлив да бъда тук. Според мен това е най-доброто нещо, което съм направил в моята кариера и моя живот. Когато дойдох тук, обещах на съпругата ми и семейството ми, че това ще е най-добрият ми сезон. Ще се раздавам, колкото мога и ще се опитам да помогна максимално на отбора и съотборниците. Знаех, че мачът с Локомотив Пд ще бъде труден. Знаех, че футболът тук е по-силов, което ми допада, и с това успях да помогна на тима“, заяви Мауридес след награждаването и допълни:

„За мен наградата е изненада. Цяла седмица работих много силно, за да бъда титуляр, защото пропуснах подготовката. Шегувах се с помощник треньора, че още в първия мач ще вляза и ще вкарам гол. Именно той ми помогна най-много да вляза във форма. Много съм щастлив за първия ми гол и ще се опитам да поддържам този ритъм на игра. Играл съм с Диого Виана и той ми разказа много за отбора, клуба и града. Също и с Жеферсон и Енрике, които ми казаха, че това е най-добрият клуб за мен. Бъдете сигурни, че във всеки мач ще се стремя да вкарвам. Каранга е прекрасен футболист и знам, че направи страхотен сезон тук, но аз ще се боря да достигна или надвиша неговото ниво. Много съм благодарен на треньора. Той е амбициозен и с него ще стигнем много далече. Знам за наказанието на Каранга заради жестовете му, след като е вкарал гол. Няма да повтарям тези грешки и да получавам наказания”, заключи Мауридес.