Славия с втора Купа на победата за отбор на месеца

Славия с втора Купа на победата за отбор на месеца

Днес в Пресклуб „България“ капитанът на Славия Георги Петков и старши треньорът Златомир Загорчич вдигнаха Купата на победата за отбор на месеца. На церемонията присъства и пресдиректорът на футболния клуб Борислав Константинов. Това е втори приз в рамките на 2 месеца, след като през май отборът спечели Купата на страната.

В традиционната анкета на Пресклуб „България“ за юли белите футболисти оглавиха класацията с гласовете на 13 спортни редакции. Най-високата оценка Славия заслужи след като се класира за II кръг в турнира на Лига Европа с две убедителни победи срещу финландския Илвес Тампере. На второ място с 5 гласа е ПФК ЦСКА , който също се класира за II кръг на Лига Европа след тежко изпитание срещу ФК Рига.С  2 гласа на трета позиция остава ПФК Лудогорец, който преодоля I предварителен кръг на Шампионската лига срещу ирландския Крусейдърс и си осигури участие в следващата фаза на турнира.

След церемонията наставникът на Славия Загорчич сподели, че е искал футболистите да постигнат много повече, но е сигурен, че показаното срещу Илвес и достойната игра срещу Хайдук във Втория кръг са знак за бъдещи успехи. „За нас бялата приказка в Европа свърши. Изиграхме добри мачове. Натрупахме безценен опит, придобихме самочувствие. Надявам се това да ни помогне в бъдеще да печелим мачове“ , обобщи опитният вратар Петков. Загорчич обясни, че млади момчета, каквито са повечето играчи в тима, е по-трудно да се стабилизират психологически след загуба. Много е труден преходът от мачовете в Европа към мачовете в първенството на страната, добави специалистът. „Георги Петков в съблекалнята им помага на младите  да се вдигнат на крака“, похвали наставникът капитана.

„Сега ни е много по-трудно отколкото миналата година“, призна Загорчич. Естествено, след спечелената Купа на България, очакванията са много по-големи. Необходимо е постоянство и хубаво е, че футболистите са раздават на тренировките, продължи старши треньорът на Славия. Той е опитимист и поради факта, че в школата на белия клуб има талантливи попълнения. Един от тях – Златко Кръстев – вече е в състава на мъжете. Футболистите не трябва да се притесняват заради името на съперника, съветва Загорчич своите възпитаници. Тази неделя Славия ще се изправи срещу ЦСКА. Това са най-хубавите мачове – срещу ЦСКА, Лудогорец и Левски, заяви с усмивка Георги Петков.