Мауридес: „Ако зависи от мен, много често ще идвам тук за да получавам наградата „Играч на кръга“

Мауридес: „Ако зависи от мен, много често ще идвам тук за да получавам наградата „Играч на кръга“

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на ЦСКА Мауридес бе награден за Играч №1 на четвъртия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Бразилецът вкара и двата гола за “червените”  при победата им с 2:1 над Славия. Мауридес получи 9 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти,  Жерсон Кабрал (Левски)  има 4 гласа, Върджил Мисиджан (Лудогорец) е с 3 гласа, Петър Атанасов (Ботев Враца) –  с 2 гласа и Борислав Цонев (Берое) има  1 глас.

“Много съм щастлив да бъда отново тук. Разбира се, тези награди се дължат на моите съотборници, с които играем и печелим. Ако зависи от мен – много често ще бъда тук за да получавам тази престижна награда.  Ще се раздавам колкото мога и ще се старая  да вкарвам повече голове, за  да помогна максимално на отбора за спечелването на титлата. Знаех, че мачът със Славия  ще бъде труден. И двата гола ги посветих на моя брат – Майкон, който дойде да ме гледа. Футболът тук е по-силов, често ме удрят и бутат, което ми харесва, защото и аз започвам да мачкам и вкарвам голове“, заяви Мауридес след награждаването и допълни:

„Загубихме от Копенхаген и заради грешка на съдията, но това не трябва да ни отчайва. Трябва да вдигнем главите и да играем с Лудогорец за победа. Там играят много бразилци, силен отбор са, но ние ще се борим докрай за да си тръгнем с трите точки. Вярвам на моите съотборници,  казал съм на Кирил Десподов – колкото пъти ми асистира, толкова пъти ще вкарвам.“

Мауридес посочи, че в първенството няма слаби отбори, но според него основни претенденти на ЦСКА за титлата ще бъдат  Лудогорец и Левски. Той подчерта, че за първи път играе в отбор с толкова верни и емоционални фенове и винаги се радва, когато с играта и победите играчите на ЦСКА ги правят щастливи. Голмайсторът на армейците заяви, че когато е бил  в Интернасионал, често са тренирали удари с глава и затова играе толкова добре и вкарва много голове с глава.

На въпрос дали е имал свой идол Мауридес каза, че се е възхищавал единствено от своя брат. Накрая на пресконференцията той се разплака, когато си спомни как неговият брат е спял по гарите и е носил тежки чували, защото в семейството е нямало какво да ядат…