Петър Атанасов /Ботев Вр/: Мечтая да играя за националния отбор на България!

Петър Атанасов /Ботев Вр/: Мечтая да играя за националния отбор на България!

На специална церемония в Пресклуб „България“ офанзивният халф на Ботев /Враца/ Петър Атанасов бе награден за най-добър играч на петия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Атанасов  отбеляза и двата гола за победата на врачани над Етър /Велико Търново/ с 2:0 и получи 9 гласа от участвалите в анкетата 20 футболни треньори и специалисти,  Вандерсон (Лудогорец)  има 8 гласа, а съотборниците от Левски Давиде Мариани и Станислав Костов имат съответно 2 гласа и 1 глас.

Атанасов се намира в отлична форма от началото на сезона и вече има пет попадения от пет мача. Той благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници и заяви, че пред клуба няма конкретна цел за класиране в първенството, но всички в отбора искат да радват хората в града с представянето си.

“Ръководството не е поставяло цели. Надявам се да останем в Първа лига, да се затвърдим, да играем хубав футбол, да радваме хората, пък ако, дай Боже, имаме шанс да направим нещо по-добро, ще се възползваме от него. От началото на сезона  играем добре, просто в началото нямахме късмет и изпуснахме някои положения. Сега дойдоха тези две последователни победи, които внесоха увереност в отбора, в момчетата, вече имаме повече  самочувствие и някак си сме по-щастливи и играем доста по-добре. Мисля, че занапред ще продължаваме с тези игри и да се надяваме да имаме повече победи. Пък в класирането колкото се може по-напред да завършим”, каза той и  разкри каква лична цел си е поставил за есенния полусезон в шампионата и коментира евентуалното идване на бившия национал Валери Божинов във Враца.

“В началото на полусезона се шегувах, че ще вкарам 10 гола до зимата. Вече половината са факт, ако може да задмина тази цел, ще е още по-добре. Ще съм много радостен, ако Валери Божинов дойде при нас, той е един доста добър футболист и може само да подобри класата на отбора”.

Атанасов заключи, че се надява да бъде привлечен в по-класен клуб в България или в чужбина, а мечтата му е да играе в националния отбор на България.