Пламен Константинов: „Владислав Иванов отказа да влезе в игра“

Пламен Константинов: „Владислав Иванов отказа да влезе в игра“

„Искам бойци в отбора “, заяви националният треньор по волейбол

На извънреден брифинг в Пресклуб „България“ националният селекционер по волейбол Пламен Константинов представи подробно и аргументирано своята позиция относно конфликта с Владислав Иванов, който обиден вчера сподели пред камерата на Нова телевизия защо е напуснал отбора. Играчът акцентира върху грубия и нецензурен език на треньора, несъвместим с етичните норми, в резултат на което е взел крайното решение.

„Да, теглих му една майна и съм готов да го направя с всеки, който откаже да влезе в игра“, коментира Пл. Константинов ситуацията, предшестваща разрива. “В един мъжки колектив ругатните нямат такава тежест. Ние не сме национална опера и балет“, продължи експозето си волейболната легенда, бивш капитан на националния отбор, носител на бронзови медали от Световно първенство и Световна купа.

Владислав Иванов е най-добър на поста либеро, каза още треньорът. Той  има нужда от помощта му в критичен момент, когато губим  срещу Белгия и съвсем естествено иска да подсили състава, така че да спечелим мача. Владислав обаче отказва да се подчини на наставника. Това не е нормално, аз съм работил с американци и те винаги казват: „Yes, coach! Let’s go! Come on!” Всеки опит за своеволни действия категорично трябва да бъде пресечен, но нека федерацията да прецени дали да санкционира състезателя, сподели още треньорът.

„Искам бойци в отбора! Трябва да се бием за всеки мач, за всеки гейм, за всяка точка! Всеки трябва да има този дух, отсече Пл. Константинов броени дни преди началото на Световното първенство у нас и в Италия. Той лично не иска извинение от страна на Владислав. Трябва да се извини на играчите, смята националният селекционер. Константинов разкри, че тийм мениджърът Стефан Чолаков и състезателите са се опитали да разубедят Владислав да си тръгне, но той си е събрал багажа и е напуснал. На негово място е повикан Петър Каракашев, съобщи националният селекционер. Утвърдено име на поста либеро е Теодор Салпаров.