Кирил Десподов /ЦСКА/:Втора награда за един месец – това ме кара да тренирам по-усърдно!

Кирил Десподов /ЦСКА/:Втора награда за един месец – това ме кара да тренирам по-усърдно!

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на ЦСКА Кирил Десподов бе награден за най-добър играч на шестия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Десподов  отбеляза  два гола за победата на армейците над Верея с 4:0 и получи 9 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти,    Борислав Цонев (Берое) има 6 гласа,  Георги Петков (Славия) е с 2 гласа, а Габриел Обертан (Левски) – 1 глас.

Десподов благодари на всички, които са гласували за него и поясни, че не е чувал за интерес към него от други отбори:

„Благодаря на хората, които са гласували за мен. Получавам втора награда в рамките на месец – това ме кара да тренирам още по-усърдно. За мен всяка награда е постижение – дали срещу Верея или друг отбор, щастлив съм. Не знам дали има интерес от други отбори към мен. Пишат се разни неща, но не знам дали е така. Фокусирам се върху мачовете”, каза Десподов пред репортерите и коментира повиквателната си за националния тим.

“ Благодарен съм на г-н Хубчев, че ме вика в националния отбор. Ще дам всичко от себе си, това е за България. Г-н Хубчев вика доста млади играчи – това според мен е похвално. От нашия отбор има и 20-годишен дебютант. Когато играеш за България, стимулът е един. Няма друг стимул”.

Относно предстоящия мач на ЦСКА срещу Ботев (Пловдив) от 7-ия кръг на шампионата, нападателят заяви: “Всички знаят, че Ботев играе доста грамотен футбол и има много технични футболисти. Там играем трудно – няма да е лесен мач. Но ако играем нашата игра, няма да имаме проблем“, каза Десподов и коментира думите на Мауридес, казани по време на награждаването му за Играч на 3-ия кръг, че всеки път, когато Десподов му центрира, той ще вкарва гол.

„Разбираме се с Мауридес, той е доста силен играч и ще помага на ЦСКА. Сработваме се с него и резултатите са налице.“

За жребия за Купата на България, за новия треньор на ЦСКА, за изявите му на модния подиум и дали похвалите не го карат да лети във въздуха, Десподов коментира:

„Играем с Монтана за Купата на България –  не е слаб отбор, не е за подценяване, но има доста време до мача ни с този съперник. Аз имам доста добри впечатления от Нестор Ел Маестро. Той не само е треньорът, но и психологът. Знае как да разговаря с всеки. Играем и за него, и за публиката, и за ЦСКА. Стилът на игра при него ми допада. А модната линия? Това не е професионално занимание за мен, просто един час – 10 снимки и помагам на приятелката ми. Не го правя за пари. Аз съм си патил вече от летене във въздуха. Тогава бяха резерва в 10 мача. Тогава също не се съгласявах, че съм полетял във въздуха, но имаше момент на заблуда. Не мисля, че ще го повторя. Хубаво е, че ме хвалят хората, но трябва с работата си и успехите си на терена да има защо да те хвалят. Знам какво искам, какви са моите мечти и ще си ги следвам. Това няма да ми попречи. Знам, че трябва да бъда и по-постоянен. Тогава се доказва, че си достигнал по-високо ниво. Понякога нямаш ден, но трябва да се стараеш да изпълняваш указанията на треньора“.

Накрая Десподов заключи, че конкуренцията в шампионата е по-голяма – не само  Лудогорец, но и  Левски,  и Берое играят добре, но още е много рано да се каже кои ще бъдат  основните  конкуренти на ЦСКА за титлата.