Смесената двойка акробати Костадинова-Димитров с шанс за олимпийски медал

Смесената двойка акробати Костадинова-Димитров с шанс за олимпийски медал

Смесената ни млада двойка акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров имат шанс да спечелят медал от Младежките Олимпийски игри в Буенос Арес  следващия месец. Това стана ясно днес на пресконференцията от поредицата „Младите олимпийски надежди“ в Пресклуб „България“. Този сезон те са четвърти на Световното първенство в Белгия, но оттогава досега спортно-техническото им равнище става все по-добро, подчерта главният треньор на националните отбори Драгомир Драганов. В момента той работи върху усъвършенстването на всеки детайл от съчетанието на двойката, така че изпълнението им да бъде перфектно, поясни специалистът.

Момичето и момчето са състезатели на спортен клуб по акробатика Бургас с личен треньор Гергана Денева. Те са заедно от  2 години. Генералният секретар на федерацията Недко Костадинов, бивш европейски вицешампион на смесени двойки, сподели, че Мирела и Панайот са талантливи, имат сериозно бъдеще  и заслужват в тях да се инвестира. Федерацията се грижи въпреки скромния си бюджет. След година двамата ще преминат във възрастта на мъжете и жените. Ако в аржентинската столица те завоюват олимпийски медал, това ще е исторически успех, защото за първи път акробатиката е включена в олимпийската програма, макар и на младежките игри.

Обнадеждаващо е, че на всички континенти този гимнастически спорт се радва на голяма популярност. У нас все още акробатиката е в периферията на медийното внимание, но от друга страна, все повече млади хора се занимават с акробатика, което се вижда на държавните първенства. Това е оптимистичен знак за бъдещето на този спорт, изтъкна Драганов.