Играч №1 на 7-ми кръг Антони Белмонт/Левски/: „Искаме да вдигнем купа в края на сезона“

Играч №1  на 7-ми кръг Антони Белмонт/Левски/: „Искаме да вдигнем купа в края на сезона“

Футболистът на Левски Антони Белмонт получи днес статуетката на Пресклуб „България“  за играч номер 1 на 7-ия кръг  в Първа професионална лига след едноседмичната пауза в първенството.  Французинът отбеляза решителния гол за победата с 1:0 срещу традиционно трудния за „сините“ „Берое“ и с това заслужи признанието на футболните треньори със спечелените 9 гласа от общо 18, участвали в анкетата.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря за наградата. За мен това е голяма чест и много специален ден. Това е награда, която е за целия отбор, но съм благодарен, че я получавам аз като представител на Левски.”, заяви Белмонт.

Той коментира какво е различното при новия треньор Славиша Стоянович.

„Основното е, че се промениха тренировките. Те са по-интензивни. Треньорът постоянно говори с нас. Философията му за футбола като цяло също е различна. Мисля, че това, което правим в момента е обещание за бъдещето. Очаквам да направим много добър сезон. В момента Левски наистина изглежда като силен отбор”, коментира Белмонт.

Французинът говори и за атмосферата в съблекалнята на „сините”:

„Наистина колективът е на друго ниво.  Има много чужденци от различни страни, говорят се различни езици, но  всички се разбираме помежду си, приятели сме, колеги, уважаваме се. Мога да кажа, че тази година сме като едно цяло, няма групи в отбора. Миналата година имаше такива предпоставки. За това помага и треньорът, защото се опитва да накара всеки да се чувства важен и да дава максимума от себе си на тренировки. Това е нещото, което ни кара да вървим нагоре.”

За началото на престоя си в Левски, Антони Белмонт сподели: „За мен това беше първо излизане от Франция. Имах малко проблеми- Тази година се чувствам малко по-добре. Надявам се си личи и се надявам на много добър сезон с Левски. Много по-добре се чувствам в България и Левски като цяло. Габриел Обертан е като мой наставник, човек, който ме взе под крилото си. Също Аймен Белаид, защото когато дойдох в България дори не говорех английски и винаги е добре, когато имам съотборници, които говорят френски. Обертан определено е лидер в Левски, но колективът също е важен. Габриел Обертан е пример за всички нас, това е играч, който е щастие да имаш в отбора си. Мисля, че по някакъв начин всеки един от нас опитва да расте покрай него, да го копира и той е човекът, който задава някакъв ритъм в Левски.”

„Чух вече, че се играе трудно срещу Локомотив в Пловдив. Ние се готвихме много добре през седмицата и искаме да продължим победната си серия. Съзнаваме, че мачът ще е сложен и не си правим илюзии, че ще е лесно, но отиваме с ясното съзнание, че трябва да продължим да побеждаваме. Ще се опитаме да продължим серията, колкото може по-дълго и да правим поредни победи. Ясно е, че ще е много трудно. Основните конкуренти са познати – Лудогорец и ЦСКА. Ние тази година ще се опитаме да направим нещо голямо. Имаме цел всички в отбора в края на сезона да вземем купа”, сподели очакванията си Белмонт и добави:

„Искам изрично да подчертая, че никога не съм съжалявал, че съм в Левски и че съм избрал Левски, а че имах трудна година. За мен Левски беше съвсем съзнателен избор. Преди да избера офертата на Левски, мислих много, това не е авантюра. Дори трудните моменти миналата година бяха очаквани, защото са част от кариерата на един футболист. Мога да чакам своя шанс и съм сигурен, че той ще дойде. Ето в момента Левски е на първо място, по-добре сме като отбор и аз се чувствам по-добре и се надявам, че така ще продължим.”