Футболистът на август Кирил Десподов: „ Не искам да съм голмайстор, искам да помогна на ЦСКА да спечели титлата!“

Футболистът на август Кирил Десподов: „ Не искам да съм голмайстор, искам да помогна на ЦСКА да спечели титлата!“

Това заяви днес в Пресклуб „България“ играчът след церемонията по награждаването му като номер едно на месеца. Десподов получи за трети път миниатюрната златна топка, бижутерска изработка на „Ювел“. В анкетата сред спортните редакции за миналия месец той оглави класацията с 10 гласа, следван от съотборника му от ЦСКА Мауридес с 5 гласа и Петър Атанасов от Ботев /Вр/ с 4 гласа. И тримата футболисти преди медийното гласуване бяха избрани съответно за играч на 6-и, 4-ти и 5-и  кръг от треньорите и специалистите.

Кирил Десподов скромно заяви, че не е направил кой знае какво на терена, въпреки че със силните си изяви печели все повече овации сред феновете и висока оценка сред наблюдателите. Не се бори да бъде голмайстор, защото на терена е крило и ролята му е да подава топката така, че да влезе във вратата на съперника. „Искам да помогна на ЦСКА да спечели титлата“, бяха думите на футболиста на м. август. Кирил Десподов призна, че предстои труден мач с Черно море, но запази в тайна каква ще е тактиката на ЦСКА срещу варненския тим.

Футболистът на червените благодари на националния треньор Петър Хубчев за това, че е имал възможността да изиграе два хубави мача /срещу Словения и Норвегия/ с победи за България. „Вярвам, че ще се класираме за Европейското първенство“, добави Десподов. Той подкрепи позицията на министър-председателя Бойко Борисов, че националите заслужават да имат нов стадион, но все пак трябва да постигнат добри резултати.