Еврошампионката на обръч за девойки Татяна Воложанина с усложнено съчетание на Олимпийските игри в Буенос Айрес

Еврошампионката на обръч за девойки Татяна Воложанина с усложнено съчетание на Олимпийските игри в Буенос Айрес

Европейската шампионка на обръч за девойки Татяна Воложанина ще се яви на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес с усложнено съчетание, сподели днес в Пресклуб „България“ старши треньорката на националния отбор Силвия Стойнева. Вдигнахме оборотите на пируетите, поясни специалистката и добави, че най-малките корекции от всички уреди са направени на обръч. Промените са въведени след Европейското първенство, което се състоя в началото на годината.

Стойнева и нейната помощничка в националния отбор Белла Каратанчева нямат колебание за шанса на Таня да спечели олимпийски медал. Преди това 15-годишната грация трябва да се класира в първите 8, за да влезе във финала. Това е задължителният минимум, стана ясно от думите на старши треньорката. Момичето иска просто да изиграе всичко без грешки, срамежливо каза то.

Таня е много взискателна, с нея работя от една година, похвали я Стойнева. Тя съобщи, че Младежките олимпийски игри са последния й ангажимент към девойките. На нейното място БФХГ съвсем скоро ше назначи друг треньор. Стойнева ще се занимава само с жените. С нея ще бъде и Каратанчева. В началото на 2019 г. ще има пресяване на състезателките за националния отбор в тази възрастова група и Татяна Воложанина ще бъде една от кандидатките.