В Троян ще се проведат финалите на европейския шампионат по мотокрос

В Троян ще се проведат финалите на европейския шампионат по мотокрос

В събота и неделя на мотополигон Троян ще се проведе финалния кръг на европейския шампионат по мотокрос, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на Организационния комитет „Гран при България“ Румен Петков. Ной добави, че в надпреварата ще участват над 100 състезатели от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Кипър. По същото време ще се проведе и Отборната купа на България, като  броят на българските клубове, които ще се борят за двете отборни титли, е 24.

В европейския шампионат в клас МХ65 румънецът Золтан Ордог вече  спечели титлата след състезанието на „Ридо“ в Самоков, но борбата за второто място ще бъде много оспорвана. Енис Байрамов, Жимко Иванов и Мирослав Димитров имат много малка разлика в точките и ще се борят до последния манш за медалите.

В клас МХ85 Мариод Канакис /Гър/ е начело във временното класиране с преднина от 42 точки, като негови основни конкуренти са Мариус Поповици /Рум/ и Християн Георгиев. В Троян обаче се очаква силно представяне от Живко Богданов, Радостин Михайлов и Денислав Момчев.

В клас МХ2 при младежите до 18 години начело във временното класиране е Станислав Цеклеов, а втори е Николай Малинов.  В битката за медалите ще се включат и Хакан Халми и Жулиан Георгиев. В общото класиране при 250-кубиковите машини в МХ2 при мъжете Майкъл Иванов си осигури шампионската титла със спечелени 6 състезания и 12 манша. Ивано вече стана европейски шампион и на СуперМото, а пред родната публика в Троян ще направи всичко възможно отново да заеме първото място и в двата манша.

В клас МХ1 борбата за първото място ще се води до последната обиколка на трасето. Начело е Адриан Радуца /Рум/, следван от Тони Цветков, Гоце Томовски /Мак/ и Калоян Илиев.

След двойната си победа в Самоков Мартин Тодоров си осигури шампионска титла, но за първото място в Троян борбата ще бъде много оспорвана.За място на подиума ще се борят Григор Царев, Атанас Петров и Янко Зоков.

В събота са тренировките, официалното откриване е в неделя от 10.30 ч, след което предстоят 9 манша, които ще определят медалистите в европейския шампионат н носителите на отборните купи.