Еврошампионката по бокс Горяна Стоева:“Чувствам се във форма, в която досега не съм била“

Еврошампионката по бокс Горяна Стоева:“Чувствам се във форма, в която досега не съм била“

С това се похвали днес в пресклуб „България“ европейската шампионка и вицешампионка по бокс за девойки в кат. 51 кг Горяна Стоева 5 дни преди да отпътува заедно с националния треньор Петър Лесов за Буенос Айрес за участие в Младежките олимпийски игри.

За нейното израстване на ринга голям принос има световната и европейска шампионка при жените Станимира Петрова, която през последните 20 дни е партнирала на Горяна по време на лагера на Белмекен. Защитата, която беше слабото място на младата боксьорка, вече е на добро ниво, подчерта наставникът. Той сподели, че сред конкурентките на младата ни олимпийска надежда няма такава, която да е непобедима и безспорна фаворитка. Горяна може да се справи с всяка една от тях и да спечели медал на Игрите, убеден е олимпийският шампион Лесов.

Той изтъкна и факта, че преди Световното първенство т.г., когато талантливата ни състезателка не се представи според възможностите си, тя е сваляла  килограми за кратко време, за да влезе в категорията.Това се е отразило много негативно върху формата й. За да се избегне рискът от рязка промяна, сега Петър Лесов контролира теглото на състезателката по 2-3 пъти на ден.  Горяна продължава да тренира през последните дни с отборите на жените и девойките на Дианабад. „Казвам си, че трябва да покажа всичко, което мога и да го искам повече от всички“, така 12-окласничката от Хасковската езикова гимназия се настройва да издържи докрай битката при първия й шанс да доказва класата си на Олимпийски игри. Лесов й вдъхва спокойствие с думи, но и самото му присъствие около ринга в Буенос Айрес стопява тревогата на момичето, стана ясно от думите й.