MTGP стъпи и у нас, 3 титли ще се присъдят на първата гала вечер

Веригата „Муай Тай Гран При“ /MTGP/, основана през 2015 г. в Англия, вече има представителство в България чрез Александър Тосков и организира първата гала вечер на 2 ноември в зала „Универсиада“. В програмата са включени 7 срещи, като преди това ще има предварителен турнир с 10 срещи за млади бойци от клубовете в страната „ Пътят към MTGP“ /Пътят към „Муай Тай Гран При“/.

Днес в Пресклуб „България“ основателят на веригата MTGP  Филип Тиу поздрави своите партньори тук и изрази задоволство, че с такива събития се дава възможност на много таланти да се изявят. След Англия, Австралия, Филипините, Гърция, Франция, Швейцария, Ирландия, нашата страна е избрана да стане част от голямата структура за професионален кикбокс и муай тай, като догодина веригата ще стъпи в Канада и САЩ.

Зрителите в зала „Универсиада“ ще гледат три мача за титли – Атанас Божилов ще излезе за световната титла по кикбокс на веригата в стила К1 срещу съперник от Гърция, Даниел Илиев ще спори за титла по муай тай срещу представител от Франция, Християн Корунчев и Боил –Радослав Костов ще мерят сили за националната титла по муай тай. Всеки от участниците ще получи индивидуална парична премия според своя договор с промоутъра, но сумата е конфиденциална, поясни Ал. Тосков. Ще  се състави българска ранглиста на MTGP. Публиката ще се забавлява с истинско шоу срещу 20 лв. цена на билета. От 2019 г. MTGP планира ежегодно  да организира две гала вечери, едната пак да е в София, другата да бъде в голям град. След 2-3 години събитието ще напълни зала „Арена Армеец“, обеща Тосков.