За 62-ри пореден път в Бобошево ще се проведе традиционния „винен“ мотокрос

За 62-ри пореден път  в Бобошево ще се проведе традиционния „винен“ мотокрос

След като вече станаха ясни шампионите за сезон 2018 и Републиканският шампионат по мотокрос приключи своето тазгодишно издание, идва ред и на Община Бобошево да даде своя принос към историята на мотоциклетния спорт в България и региона. За шестдесет и втори път град Бобошево ще бъде домакин на традиционния “винен” мотокрос, който тази година ще поднесе много приятни изживявания на вярната публика от Бобошево и региона. За последните 62 години много аспекти на мотокроса в Бобошево са се променили, но един от тях остава същия, както през далечната 1956 и това е ентусиазма – ентусиазма на организаторите, на публиката и на участниците в това състезание, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ кметът на Бобошево Крум Маринов. Трасето, на което се провежда традиционния бобошевски мотокрос, търпи доста промени през годините, като до голяма степен през последните няколко издания на това състезание, ежегодно Общината и местните ентусиасти добавят нови елементи и осъвременяват съществуващата писта, разположена в югозападното подножие на Влахина планина, в близост до манастира “Свети Димитър”.

Стигаме и до участниците в Grand Prix Бобошево №62, които са и главните действащи лица в това състезание. Важно е да се отбележи, че именно на Бобошево се появяват немалко нови състезатели, една част от които се включват в следващия сезон на Републиканския шампионат по мотокрос, както и че някой от малките състезатели в класовете МХ65 и МХ85 преминават в по-горната категория (съответно МХ85 и МХ2). В Бобошево ще видим някои от призьорите в Републиканския шампионат по мотокрос като: Мирослав Димитров (Марица рейсинг) – бронзов медалист в клас МХ65, Живко Иванов (Панчо Рейсинг Тийм), вицешампион в клас МХ65, който най-вероятно ще премине в горната категория МХ85. В клас МХ85 участие ще вземат Християн Георгиев (НСА Моторспорт) и Виктор Бориславов (МотоСпорт Варна), съответно заемащи първо и второ място в класа. При 250-кубиковите машини от клас МХ2, на Бобошевска земя ще премерят сили и едни от най-бързите пилоти в тази категория, а именно: Хакан Халми (МСК Севлиево), шампион в клас МХ2 Junior, Алекс Димитров (МотоСпорт Варна) – вицешампион в клас МХ2, Станислав Цеклеов (АИТ Рейсинг Тийм) – бронзов медалист от РШ, Виктор Нейчев (ЕърМакс Рейсинг) – европейски шампион по СуперМото и други. В най-голямата кубатура се очаква участието на Ивелин Манев (Моторейсинг Варна). В клас МХ участие ще вземе Мартин Тодоров (Еърмакс рейсинг), шампион както и много други състезатели които ще се борят за победата.

В съботния ден, програмата включва 2 тренировки за време за всеки клас, а в неделя са квалификациите и състезателните маншове.