Шампионски дух преди Световното първенство за жени по бокс

Шампионски дух преди Световното първенство за жени по бокс

На делегацията ни са отказани визи за Индия, МВнР оказва помощ

Елитът на родния женски бокс ще представя страната ни на световното първенство в Индия този месец. С 6 шампионки и медалистки от европейски и световни първенства, старши треньорът Фикрет Ереджебов очаква поне 2 медала, сподели той днес в Пресклуб „България.“  Неочаквано обаче на дневен ред излиза проблем с визите, стана ясно от думите на генералния секретар на федерацията Светослав Сапунджиев. Отказани са от индийска страна 11 визи, МвнР съдейства за разрешаване на проблема, добави той. В събота момичетата трябва да пътуват за страната-домакин, където ще бъдат на лагер преди първенството.

Европейската шампионка и трикратна вицешампионка Севда Асенова в кат. 48 кг ще се радва на какъвто и да е медал.

На 51 кг младата Габриела Димитрова, бронзова медалистка от европейско първенство, има шанс да се докаже на най-високо ниво.

На 54 кг двукратна европейска шампионка и световна вицешампионка от 2016 г. Стойка Петрова е уверена в способностите на съотборничките си и в своите качества: цялата 2018 г. е поредица от победи на ринга. „Тази година е много успешна за женския бокс – турнира за Купа „Странджа“, Европейското първенство, на което видяхме, че сме водеща страна, международния турнир „Балкан“, каза нежната русенка.

„Горда съм с този отбор“, заяви световната шампионка от 2014 г и два пъти европейска шампионка Станимира Петрова, кат. 57 кг.

На 60 кг.бронзовата медалистка от световното първенство 2016 г. и европейска шампионка Деница Елисеева има за цел тя да остане доволна от своята игра.

На 64 кг двукратната еврошампионка  от тази година /22 г. и жени/ Мелис Йонузова е амбицирана да се представи по най-достойния начин.

Подготовката премина много добре, започна с лагер на Белмекен. Федерацията и председателят Красимир Инински са осигурили най-добрите условия, благодари Ереджебов. На турнира „Балкан“ миналия месец момичетата имаха възможност да опознаят съпернички от държави, с които не бяха се срещали досега като Виетнам, Мароко, Бразилия, Пуерто Рико, каза наставникът. На лагера в Индия ще проведем най-малко 3 спаринг срещи, добави той.  В треньорския щаб са още Петър Лесов и Младен Сталев.