Юлиян Ненов: „Мисля, че имаме възможности да бъдем в първата шестица“

Юлиян Ненов: „Мисля, че имаме възможности да бъдем в първата шестица“

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на Ботев /Враца/ Юлиян Ненов бе награден за най-добър играч на 15-ия кръг в Първа лига в анкетата на Пресклуба. Ненов бе с голям принос за победата на врачани с 1:0 над бившия му отбор Дунав  /Русе/ при завръщането на Ботев на стадион “Христо Ботев” във Враца  и получи 5 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти, Мауридес (ЦСКА)  е с  4 гласа,  Кирил Десподов (ЦСКА)  и  Жоржиньо (Черно море) са с по 3 гласа,  Валери Домовчийски (Ботев Враца) е с 2 гласа и Джоди Лукоки (Лудогорец) -има1 глас.

След награждаването Ненов сподели, че е изненадан от избирането му за Играч на кръга, тъй като победния гол за Ботев Вр го вкара Домовчийски, а и всички футболисти, които са получили гласове в анкетата, са вкарали поне по един гол.

„Явно треньорите са оценили високо моята добра игра в двубоя с Дунав Рс, а и бях избран  за Играч на мача във Враца. Мисля, че Ботев има сили за влизане в първата шестица. Убеден съм, че ако играехме от началото на сезона на своя стадион,  щяхме да спечелим много повече точки. В началото на мача срещу Дунав имаше известно напрежение, все пак ни бе първи домакински мач през сезона, но подрепата на 6-те хиляди зрители на стадиона ни окрили и заиграхме по-уверено“, каза Ненов пред репортерите.

Във временното  класиране в Първа лига  Ботев Враца е  на 9-то място с 18 точки, само на три от шестия Черно море. След паузата Ботев гостува на Левски в мач от 16-ия кръг, а Ненов, който е юноша на ЦСКА, не скри амбициите си да създаде големи неприятности на ‘сините”.

“Левски играе много добре на своя стадион този сезон. Ще се опитаме да спечелим поне точка като гости, мисля, че имаме с какво да изненадаме “сините”. Надявам се, че Валери Божинов ще се възстанови и ще играе в София“, заключи Ненов.