Тайбе Юсеин и Петър Касабов са номер едно за месеца

Тайбе Юсеин и Петър Касабов са номер едно за месеца

Световната шампионка по борба в кат. 62 кг Тайбе Юсеин и старши треньорът на националния отбор за жени Петър Касабов днес получиха наградите за спортист и треньор на октомври. Момичето, което зарадва цяла България, оглави анкетата на Пресклуб „България“ с 15 гласа от спортните редакции. По 2 гласа имат шампионката на троен скок на Младежките Олимпийски игри Александра Начева и претендентът за световната титла в профибокса на версия IBF Кубрат Пулев след победата му срещу Хюи Фюри. Треньорът Касабов е първенец с 18 гласа, следван от старши треньора на класиците Армен Назарян /1 глас./

Двамата благодариха на медиите за блестящата оценка. В емоционално обръщение Петър Касабов благодари на своите възпитанички за техните постижения  и специално подчерта заслугата на Тайбе, която е единствената ни световна шампионка след Станка Златева. В началото на годината си пожелах да спечеля два златни медала, от европейското и от световното, и това се сбъдна, разкри Тайбе Юсеин. Нейното постоянство и търпение я изведоха до големия успех, но интуицията е нещо, което може да ти помогне в някои случаи, но може и да те подведе, категорична е шампионката. Тя е особено щастлива от посрещането, което са й устроили в родното й село и то в делничен ден, в работно време. Обичта на хората е най-голямата награда, убедена е Тайбе Юсеин.

На 3 декември на Белмекен ще започне първият лагер, съобщи Касабов. Към отбора ще се присъединят Миглена Селишка, Елица Янкова, Мими Христова, които дълго време са извън тепиха поради контузии. Най-важното състезание догодина е световното първенство, което е първа олимпийска квалификация за Токио2020. Амбицията на Петър Касабов е момичетата рано да спечелят квоти, за да няма напрежение до последния момент. Последният квалификационен турнир през 2020 г. ще е у нас.