БК Левски Лукойл с Купата на победата за октомври

БК Левски Лукойл с Купата на победата за октомври

Старши треньорът на БК Левски Лукойл Константин Папазов и капитанът Асен Великов днес вдигнаха Купата на победата за отбор на октомври. В анкетата на Пресклуб „България“ отборът събра 14 гласа от спортните редакции за успеха в турнира на ФИБА – 3 от общо 5 победи и първо място в група G – както и първо място в НБЛ. Снощи сините баскетболисти допуснаха първата си загуба /срещу Арис Солун/, след като си бяха осигурили класиране за втората фаза на турнира.

На второ място с 4 гласа е другият отбор, който също има 3 победи миналия месец в груповата фаза на ФИБА Къп – Балкан Ботевград и срещу когото жребият отреди Левски Лукойл да се изправи в следващата фаза. Това е бонус на съдбата, два български отбора да играем един срещу друг в турнира, каза Тити Папазов след церемонията. Той очаква възпитаниците му да бъдат все по-добри под коша и победният марш на Левски Лукойл да продължи, макар че отборът от Израел е смятан за най-класен.  Треньорът даде оценка на снощната загуба срещу Арис и подчерта, че момчетата са се борили всеотдайно до последно, но умората си е казала думата – 7 мача в НБЛ и 6 мача във ФИБА за месец и половина с мач на всеки 3 дни е голямо натоварване.

На 12 декември започва серията от мачове във втората фаза на ФИБА. Папазов и Великов се надяват при домакинските мачове да има още повече фенове.  Аз съм умерен оптимист, каза Папазов. Стъпка по стъпка все по-добро да търсим, заяви специалистът. Аз съм оптимист на базата на статистиката и на поставянето ни в топ 3 на ФИБА, заяви Асен Великов.