Салваторе Скилачи и Франко Барези ще играят в Панагюрище в подкрепа на международния детски турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

Салваторе Скилачи и Франко Барези ще играят в Панагюрище в подкрепа на международния детски турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

На 4 и 5 декември ще се проведе първото издание на международния футболен турнир “Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ Михаил Атанасов, един от главните организатори на проявата. Състезанието ще бъде в спортна зала “Арена Асарел“, град Панагюрище. В надпреварата ще вземат участие деца на възраст до 10 години от школите на Милан и Ювентус, както и от най-големите български академии.

“Турнирът е за деца, които са родени през 2008 година. Изпратили  сме покани до почти всички школи в България. Вече имаме подадени заявки, има запитвания и от девойки. Предвидили сме в турнира да участват  осем отбора – два от Италия и 6 от България, които ще бъдат разделени в две групи по четири. Срещите в групите ще се играят на 4 декември, а полуфиналите и финала – на 5 декември. Но ако има по-голям интерес, може да участват 10 или 12 отбора. Надявам се, че до няколко дни всичко  ще стане ясно“, заяви пред репортерите Георги Славчев, футболист и треньор.

В рамките на турнира и за подкрепа и мотивация на децата ще гостуват италианските футболни легенди Франко Барези, Салваторе  Скилачи, Морено Торичели, Стефано Еранио, Анджело Коломбо, Стефано Такони, Диего Фикара, които ще участват в приятелския “Мач на звездите“ мeжду България и Италия, който ще се състои на 5 декември.  В отбора на България ще се включат Наско Сираков, Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Георги Петков, Асен Караславов, Бончо Генчев и др.

“За мен е огромно удоволствие и чест, че легенди на Милан и Ювентус приеха да ни подкрепят. Благодаря и на българските звезди, които също ще вземат участие в този интересен мач на звездите. Това събитие ще се превърне в празник. Очакваме между 250 и 500 гости на този турнир. Идеята ни е това да стане традиция”, уточни Михаил Атанасов и добави, че турнирът е с амбиция да стане традиционен и да привлича все повече деца в масовия и професионалния спорт, както и да покаже, че в една неголяма българска община като Панагюрище могат да се реализират проекти на световно ниво.