ММА и К-1 ГОРЕЩИ БИТКИ В ГРАНД ФАЙТ АРЕНА-1

ММА и К-1 ГОРЕЩИ БИТКИ В ГРАНД ФАЙТ АРЕНА-1

Тази събота /1 декември/ от 20.00 ч. в столичната зала „Арена Асикс“ любителите на бойните изкуства ще гледат първокласни изпълнения в първото издание на „Гранд Файт Арена“. Билетите са по 20 лв, а тези, които са  близо до ринга са на двойно по-висока цена.

Програмата на гала вечерта се запълва от 4 двойки професионалисти в ММА и още толкова в кикбокса. Събитието е под егидата и на двете национални спортни федерации. Организатори са двама познати бойци, които за първи път влизат в друга роля – Георги Валентинов и Даниел Илиев. Днес в Пресклуб „България“ двамата представиха участниците в Гранд Файт Арена и споделиха своите очаквания и намерения.

Георги Валентинов ще се изправи в ММА битка срещу бразилеца Жоао Пауло Роу де Моура е Силва в кат. 77 кг. Чужденецът заменя свой сънародник, който е имал проблем с визата, но за Георги няма значение кой е негов опонент. Българинът сподели, че има 8-годишен опит, договор с една от най-големите професионални организации в света и се чувства напълно сигурен във възможностите си. За Георги този мач има специална емоционална стойност, защото от 2 години не се е бил пред родна публика и сега иска да да зарадва всички свои фенове, близки и приятели. Жоао Пауло каза, че се чувства подготвен, тренира здраво и вярва, че ще победи.

Голям интерес заслужава единствената изцяло българска среща на гала вечерта – в ММА  сблъсък в кат. 84 кг ще спорят Пламен Пенчев и Радослав Карашев. И двамата очакват да вдигнат адреналина на публиката, защото имат различен стил и са доказали уменията си – Пламен е с 8 победи в кариерата си с 1 загуба, Радослав е с актив от 6 победи. В същата категория Мариян Димитров ще се бие срещу бразилеца Жоао Пауло де Карвальо. Най-леките ММА  съперници са в кат. 77 кг – Нунес да Силва срещу Владислав Кънчев. ММА срещите са всяка по 3 рунда с времетраене по 5 минути всеки.

Перлата в програмата на кикбокса е сблъсъка между Даниел Илиев и англичанина Джордан Смит в кат. 84 кг, който е втори в ранглистата на Великобритания. Джордан сподели на пресконференцията, че знае малко за своя опонент, но очаква двама джентълмени да излязат и да направят хубав мач. Даниел е доволен, че има противник на много високо ниво, но това не подбива самочувствието му – българинът има 13 победи и само 2 загуби в професионалния кикбокс. Силно мотивиран за успех  в К-1 е Антон Петров в кат. 67 кг, въпреки че той още няма актив в кикбокса, но е един от най-добрите в муай тай. Негов опонент е бразилеца Пилао Сантана. В другите два мача по кикбокс Християн Корунчев ще се бие срещу Кириякос Карампелас от Гърция в кат. 77 кг, в кат. 73 кг Атанас Божилов също ще има за съперник грък – Танос Трувалас.

Организаторите се похвалиха, че още отсега имат покана да организират следващата гала вечер през февруари в Банско.