18 наши атлети на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

18 наши атлети на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

18 български атлети ще участват в 7 вида спорт на Световните игри на Спешъл Олимпикс от 8 до 21 март догодина в Абу Даби. Столицата на ОАЕ ще посрещне повече от 7000 атлети от цял свят за най-голямото спортно събитие за хора с умствени затруднения.

Днес в Пресклуб „България“ националният директор на организацията д-р Христо Христозов представи отборите по лека атлетика, плуване, бадминтон, тенис, конна езда, боче, силов трибой. Поводът е 100 дни до началото на игрите, с което започва и кампанията „Да бъдем заедно“.

От 4 февруари до 4 април проявата ще се пренесе по региони в общините-партньори. Спешъл Олимпикс предостави правото на местната власт да номинира атлети за участие в игрите. Бургас, Благоевград, Банско, Варна, Добрич, Ихтиман, Пловдив, Смолян, София, Стара Загора са избрали участниците за игрите в Абу Даби. Атлетите ще бъдат на подготвителен лагер в София от 5 до 8 март. С тях ще могат да се срещнат медиите. Днес всички атлети споделиха, че тренират много и искат да спечелят медали, така както са го постигали и досега.  Резултатите ще бъдат представени в Пресклуб „България“ на 25 март.