БК Балкан има сили да прескочи и следващия етап в турнира на ФИБА

БК Балкан има сили да прескочи и следващия етап в турнира на ФИБА

Приоритет е шампионската титла на страната

Президентът на БК Балкан /Ботевград/ Михаил Михайлов, Небойша Видич – старши треньор и Венцислав Петков – капитан на отбора, дадоха специална пресконференция в Пресклуб „България“ преди старта на втория етап в груповата фаза на ФИБА Европа. Това е исторически успех, тъй като за първи път отборът прескача началния етап. В следващата фаза „зелените“ ще се изправят срещу Левски Лукойл, Алба Фехервар и Ирони Нес Циона, като отново първите два тима продължават напред.

„Дори в сайта на ФИБА Европа ние бяхме посочени като аутсайдер в първата фаза. Радвам се, че успяхме да опровергаем тяхната прогноза. Добре е, че сега сме в една група с отбора на Левски Лукойл, тъй като ще спестим разходи за пътни и хотел. Освен това на двата ни мача ще свирят чуждестранни съдии и ще ми бъде интересно как ще завършат  двубоите“, уточни Михайлов.

Капитанът на Балкан Венцислав Петков смята, че отборът му има реални шансове да преодолее и втората групова фаза на ФИБА Къп.

„Много съм радостен, че продължаваме напред в Европа. Миналата година беше първи турнир за Балкан във ФИБА Къп. Тогава мисля, че спечелихме един мач и си говорихме, че е успех. Сега вече надграждаме и се класираме във втората фаза. Не беше лесно, играхме срещу доста добри отбори и се радвам, че се класирахме. Надявам се за следващите мачове залата да се напълни. Не всеки ден такива отбори идват в България и хората трябва да ни подкрепят. Ние във всеки мач играем за победа. Щом сме достигнали дотук, сме го заслужили. Имаме реални шансове, стига да играем добре и да покажем нашата игра, за да се поздравим с успех и да излезем от групата“, заяви Петков

През декември и януари ботевградчани ще гонят победи в първенсвото, в турнира за Купата на България и в турнира за Купата на ФИБА. Приоритет е шампионската титла на страната, обявиха Михайлов и Видич. Победите срещу прекия конкурент обаче Левски Лукойл винаги са важни, допълниха двамата Мач между двата отбора е истинско дерби през последните години. „Още по-добре могат да играят момчетата и да развият своя потенциал“, казаха Михайлов и Видич и  споделиха, че има прояви на натиск и некоректност срещу Балкан в полза на Левски Лукойл. Наставникът разказа конкретни примери, но призна, че винаги поздравява опонента, когато ги превъзхожда в играта. Двамата бяха единодушни, че смяната на мениджъра на НБЛ Лили Борисова не е заради лоши качества, а под диктовката на синия клуб. Балкан не е сред подписалите се клубове за отстраняването на Борисова.