Балъков доволен от 7-мото място на Етър, но старите тревоги остават

Балъков доволен от 7-мото място на Етър, но старите тревоги остават

Главният мениджър на СФК Етър Красимир Балъков е впечатлен от постигнатия резултат на отбора след есенния полусезон – само на 1 т. зад 6-ия Черно море. А в първенството 2017/2018 г. отборът се бореше за оцеляване в Първа лига и игра баражи. „Благодарение на целия клуб имаме 30 т, което ни дава един комфорт. Футолистите се убедиха, че трябва да гонят своите цели“, сподели днес звездата от САЩ 94 в Пресклуб „България“. Клубът ще насочи усилията си да влезе в топ 6, но дори това да се окаже непостижимо след втората половина на първенството, няма да е причина за слаба оценка, стана ясно от думите на Кр. Балъков. През пролетта Етър ще се възползва от преднината и ще даде шанс на повече млади български футболисти, с което клубът ще помогне на националния отбор.

Доброто спортно-техническо ниво няма да се запази трайно, ако не се подобри финансирането и инфраструктурата, подчерта той. Етър е клуб към общината и тя помага, но е необходима по-голяма помощ. Самият Балъков е един от спонсорите, но бюджетът е недостатъчен, дори се налага да бъде поорязан, за да се оправят със сметките. Базата също е проблем и са необходими инвестиции. Догодина два проекта, на естествен и на изкуствен терен, ще стартират и хубаво е, че се правят подобрения, които с години не са правени, каза Кр. Балъков. Неговият договор изтича след края на първенството и трябва да станат много големи промени, за да остане, заяви футболната емблема на Велико Търново.

Балъков е убеден в предимството на системата за видео асистенция на отсъжданията, известна съкратено като ВАР. Тя е необходима и БФС трябва да направи всичко възможно още догодина да я въведе, каза мениджърът на Етър. Не случайно и министърът на спорта Красен Кралев подкрепи идеята, добави Балъков.