Явор Тасев: Таекуондо клуб Левски реализира пълноценно проекта „Нови хоризонти“

Явор Тасев: Таекуондо  клуб Левски реализира пълноценно проекта „Нови хоризонти“

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на Таекуондо  клуб Левски  направи отчет  за реализацията на европейския проект за младежки обмен „Нови хоризонти“ по програма „Еразъм +“ , осъществен съвместно с Хеленик Куадратлон Федерейшън Гърция.

Председателят на УС на Таекуондо клуб Левски Явор Тасев заяви пред репортерите,че на проведения лагер от 20 до 29 август в Обзор са участвали 54 младежи и девойки от България и Гърция.  „Основният акцент на обучението бе да убеди младите хора, че не всички състезатели могат да станат шампиони, но във всеки спорт има необходимост от треньори, помощници, администратори, съдии, така че много от младежите могат да намерят своята реализация именно в тези дейности“, подчерта Тасев.

Ръководителят на проекта Никола Илиев уточни, че съвместното обучение с гръцките младежи и девойки е било много ползотворно, обменили са знания и опит както в обучението и тренировките, така и в мотивацията и реализацията на младите хора в различните области на спорта.

Екатерина Матева, една от активните участнички в проекта, сподели, че за нея е било много  интересно как да се мотивират младите хора да спортуват, тъй като спортът дава не само здраве, но и възпитава много ценни качества, между които и силен дух, повече увереност в собствените сили и самочувствие.