БФ Тенис на маса ще има супермодерна зала за световни първенства

БФ Тенис на маса ще има супермодерна зала за световни първенства

Ясен е разширеният състав на националния отбор за мъже и жени

 В късната пролет или ранното лято на тази година в тренировъчната зала по тенис на маса на Дианабад ще бъде направен основен ремонт с материали от най-високо качество, похвали се днес в Пресклуб „България“ председателят на федерацията Стефан Китов. Обектът е в активите на държавното дружество Национална спортна база ЕАД и средствата ще бъдат осигурени от Министерството на младежта и спорта. Настилката, която ще бъде положена, е най-модерната, на която се провеждат световни и европейски първенства, каза още шефът на тениса на маса.

На заседание на Управителния съвет днес бе определен разширеният състав на националния отбор за мъже и жени във връзка с предстоящото индивидуално световно първенство за мъже и жени в Будапеща. По регламент имаме право на 2-ма тенисисти при мъжете и на още толкова при нежния пол. Между 6 и 9 февруари предстоят квалификации, на които ще стане ясно окончателно кои ще отпаднат от разширения състав. Той включва: Теодор Александров, Петьо Кръстев, Денислав Коджабашев /световен вицешампион при параолимпийците/, Станислав Голованов /държавен шампион/ и Кирил Попов. При жените е избрана младата ни надежда Мария Йовкова, европейска шампионка при девойките на двойки, другата ни представителка на световното първенство ще бъде определена на квалификацията. Целта пред нашите състезатели в унгарската столица е влизане в основната схема.

Две европейски първенства допълват важните събития в международния календар на тениса на маса. През юли в Чехия ще се състои европейското първенство за кадети, юноши и девойки. През септември във Франция ще бъде европейското отборно първенство. Какъв ще е съставът на българския отбор ще разберем на 19 май в Пловдив, където ще бъде квалификацията. Най-добрите три тенисистки на маса ще станат титуляри, четвъртата ще е резерва.