Мариела Костадинова пече меденки, Панайот Димитров прави омлет с белтъци

Мариела Костадинова пече меденки, Панайот Димитров прави омлет с белтъци

Двойните олимпийски шампиони по акробатика от Буенос Айрес 2018 Мариела Костадинова и Панайот Димитров заедно с тяхната треньорка Гергана Денева тази сутрин гостуваха в „Закуска за шампиони“ на Пресклуб България. Те „пожертваха“ половината си ден от седмичния лагер в Ботевград, за да се включат в традиционната проява.

За наставничката домакините бяха поръчали любимата й баница с богат пълнеж от сирене и масло, а състезателите похапнаха мюсли и овесени ядки с ябълка. Това е много добра въглехидратна закуска, каза Панайот. Другото, което харесва и сам си приготвя, е омлет с 10 белтъка и 2 жълтъка. За обяд и вечеря често предпочита месо с ориз, пилешко или телешко. Не пренебрегва макароните и спагетите.

Мариела признава, че не обича месо, както и риба, с изключение на цаца, въпреки че е израснала край морето. Не понасям морски деликатеси, включи се в темата Гергана Денева. Тя, за разлика от своята възпитаничка, харесва месото и не е хич капризна към храната. По време на Олимпийските игри с любопитство е опитала два пъти прочутия аржентински стек, но „не намира разлика с нашите вкусни пържоли“, както точно се изрази. Треньорката готви мусака и супа, когато си е вкъщи и има малко време за кухнята, но малко наистина, защото предпочита да прекара свободния си ден сред природата, а не сред тенджерите. Много доволна е от топлата храна, която им сервират всеки ден на обяд на лагера в Ботевград. Панайот пък е впечатлен от сушито, което предлагат в едно от заведенията на града.

Ориз, картофи във всякакъв вид, както и сладки неща – това са кулинарните изкушения за Мариела. „Много си пада по сладкото“, смъмри я  Панайот след закуската. 17-годишната шампионка обаче уточнява, че не всичко захарно е по вкуса й. Примерно, тортите не ги поглежда, но шоколада няма как да го подмине. Ако се захване за приготви нещо сама, това ще са любимите й меденки. „Много са вкусни“, хвалят я Г. Денева и П. Димитров. Момичето не помни наизуст рецептата, но винаги я има под ръка. И тримата обичаме баница със сирене, признаха накрая акробатите и  се поинтересуваха къде домакините са поръчали майсторското творение. Репортерите също опитаха от шампионската баница и дадоха отлична оценка.