Ивайло Трайков: Адриян Андреев изигра прекрасен мач, само липсата на опит му попречи да спечели оспорвания двубой

Един от големите ни млади таланти  в тениса Адриан Андреев изигра чудесен мач и бе на 2 точки от победата  над 45-ия в световната ранглиста Матю Ебдън /Австралия/  в първия кръг на “София оупън”. В един напълно равностоен двубой 17-годишният Андреев загуби  с 3:6, 6:4, 6:7 (5)  след 2 часа и 22 минути игра.

След мача Андреев заяви, че въпреки загубата напуска турнира с позитивни чувства. „Съжалявам, че не можах да спечеля, бях на 2 точки от победата, мисля, че ми трябваше повече решителност във важните моменти, получих и крамп в третия сет, но се радвам, че изиграх напълно равностоен мач с толкова силен противник, затова си тръгвам позитивно настроен“.

Коментар за мача специално за Пресклуб „България“ направи  неговият треньор Ивайло Трайков:

С Адриан направихме двуседмична подготовка около Нова година, след това той замина за САЩ, където игра два фючърса. Върна се в София дни преди турнира и аз съм много приятно изненадан от чудесната му игра срещу Ебдън. Игра много професионално, хладнокръвно, без да се стъписва от силния си съперник. След като загуби първия сет, не се предаде, заигра още по-добре и спечели втория сет след три пробива! В третия сет успя да преодолее негативния развой, след като загуби първия си сервис гейм на нула, но от 1:3 изравни за 4:4, а след това се стигна до тай-брек. При смяната на полетата Адриян водеше с 4:2, след това поведе с 5:4, но за съжаление заради липса на опит не успя да задържи преднината си и да спечели. Но аз съм много доволен от представянето на Адриян и се надявам този мач да му помогне много – той  сам се убеди, че разликата с играчите от първите 50 не е чак толкова голяма и с повече упоритост и труд в тренировките, с повече самочувствие и увереност и те са преодолими. Сега му предстои мач на двойки, а другата седмица заминава за Анталия, където ще играе Фючърси. За него тези турнири ще бъдат трудни, защото вече всички ще очакват да ги печели, а тези очаквания ще повишат напрежението. Но според мен той се развива много добре и го очакват големи успехи в тениса.“

Ивайло Трайков коментира накратко и представянето на Александър Лазаров и Димитър Кузманов.

„Александър Лазаров  изигра два силни мача в квалификациите срещу много класни съперници. Показа чудесна игра,  самочувствие и увереност в решителните моменти и се надявам  отличното  му представяне  да продължи и днес срещу Вердаско, но затова ще трябва  да покаже 150 % от възможностите си.

Димитър Кузманов се бори достойно, но Робин  Хаасе спечели заслужено. Той има отлични сервиси, силни удари и играта в зала повече му допада. Докато Кузманов се чувства по-добре на клей и на открито.“