Росен Кирилов: Целта е Витоша да завърши на седмо или осмо място в Първа лига

Росен Кирилов: Целта е Витоша да завърши на седмо или осмо място в Първа лига

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ за началото на втория полусезон в Първа лига старши треньорът на Витоша /Бистрица/ Росен Кирилов заяви, че е доволен от зимната подготовка на отбора  и очаква силно представяне  през пролетта. Витоша проведе за първи път своята подготовка извън страната – в Турция, а в изминалия 21-ви кръг загуби от Ботев /Враца/ като гост с 0:1. В междинния кръг в сряда тимът ще посрещне Левски, който  ще се стреми да постигне победа  след равенството с Локомотив Пловдив в неделя.

“Доволен съм от подготовката. Всичко, което бяхме планирали, го свършихме, но ще бъда изцяло доволен, когато има резултати. Срещу Ботев /Враца/ имахме по-чисти положения и бяхме по-добри, но не успяхме да реализираме първи и загубихме. Ясно е, че срещу Левски трябва да играем на предела на възможностите си и да покажем най-доброто. Те в момента не са в най-оптималното  си състояние, но са един от  грандовете в България”, заяви Кирилов пред репортерите и допълни:

„Не мисля, че Левски ще ни подцени с оглед на това, че в края на седмицата играе с ЦСКА. При тях е голямо напрежение в момента – има смяна на собствеността и  на треньора. Вчера  не успяха да стартират с победа срещу Локомотив /Пловдив/, така че ще излязат срещу нас пределно мотивирани, което важи и за нашия отбор в пълна степен. Не сме си поставяли за цел да останем в Първа лига, а да завършим на 7-мо или 8-мо място. Все още имаме шанс, но основно искаме във всеки мач да показваме най-доброто и да извличаме максимума  като резултат. Единственото ни ново попълнение е Юлиян Попев от Пирин. Други играчи не ни трябват и ще завършим първенството с тези футболисти, които сега са  в отбора”, заключи Кирилов.

“Колективът в отбора е на много добро ниво. Във Враца през първото полувреме играхме доста по-добре, но не ни достигна малко класа,  за да  да реализираме положенията си. Срещу Левски ще излезем, за да спечелим нещо от мача – една точка, а защо не и три”, каза нападателят на Витоша Стефан Христов.