Мартин Минчев: Във всеки мач искам да се раздавам на макс!

Мартин Минчев: Във всеки мач искам да се раздавам на макс!

На специална церемония в Пресклуб „България“ младият талант   на Черно море /Варна/  Мартин Минчев получи  наградата  за най-добър играч на 21-ия кръг в Първа лига.  Минчев  не успя да вкара гол, но имаше най-голяма заслуга за отличната игра и победата на „моряците“ с 2:0 над ЦСКА. Той получи  8 гласа от участвалите в анкетата 20 футболни треньори и специалисти. Вратарят на  Верея Генади Ганев е с 6 гласа, Даниел Младенов (Етър) има  3 гласа, Антонио Вутов (Ботев Пловдив)  е с 2 гласа, а  Валери Домовчийски (Ботев Враца) получи 1 глас.

Мартин Минчев  благодари на всички, които са гласували за него, както и на своите съотборници.  Той бе награден веднага след  мача на Черно море със Славия, в който имаше два обрата и в крайна сметка „белите“ победиха с 3:2.

„ За нас най-важното сега е да се възстановим по-бързо и да покажем най-доброто от себе си срещу Лудогорец в следващия кръг. Не знам защо пред родна публика играем много по-успешно, отколкото като гост. Мисля, че след като във Варна победихме Левски и ЦСКА, имаме реален шанс да спечелим и срещу Лудогорец“.

Минчев каза, че във всеки мач се старае да оправдава доверието на треньорите. 17-годишният талант сподели, че според него има доста млади български футболисти, които могат успешно да заигрят в отборите от Първа лига.

„Мисля, че има много момчета, които могат да играят добре при мъжете. Един от тях е Крис Добрев от Ботев. Вярно е, че при мъжете темпото е много по-бързо, трябва да имаш и много здрава психика, особено, когато играеш срещу отбори като ЦСКА и Левски. Има още какво да уча, винаги съм благодарен, когато треньорът ми дава шанс да играя и най-важното за мен е във всеки двубой да се раздавам на макс“.

Мартин заяви, че много е искал да направи своя дебют при мъжете за Черно море, а мечтата му е да не играе в други български отбори, а направо да отиде в чужбина. Мачът, който си спомня с най-голямо удоволствие, е този срещу Пирин през 2018 година, когато вкарва дебютния си гол в Първа лига.

Минчев подчерта, че любимият му футболист е Кристияно Роналдо. Той му се възхищава и заради това, че независимо от големите успехи, продължава да бъде пример за  младите за това как трябва да  се тренира и да се спазва режим.

„Искам по-дълго време да играя футбол. За да играеш добре и да имаш силни постижения, трябва да си стъпил здраво на земята, да тренираш упорито и да спазваш режим“.

Накрая талантът на Черно море заяви, че целта е отборът да бъде в първата шестица и да се класира колкото е възможно по-напред в шампионата, дори и да играе в Лига Европа.