Наставникът на "Царско село" Никола Спасов: "Длъжни сме да влезем в Първа Лига"

Наставникът на "Царско село" Никола Спасов: "Длъжни сме да влезем в Първа Лига"

Това заяви днес специалистът при гостуването си в Пресклуб „България“ преди старта на пролетния полусезон от първенството във Втора лига. След значителната селекция в зимната пауза, показаните много добри резултати в контролните мачове и отличните условия за подготовка, „сме длъжни да го направим“,  подчерта специалистът.

Спасов е доволен от подсилването на тима с шестима нови попълнения: Атанас Кабов и Лоан Виана /преотстъпени от Левски/, Йордан Минев и Мартин Димитров от Ботев Пд , Борислав Балджийски от Дунав и Георги Андонов от Арда. „Прогресът е видим, тъй като в първите контроли се виждаше несигурност в играта, докато в последните мачове имаше стабилност“, обобщи старши треньорът на Царско село. „Най-напред в София записахме победи срещу Чавдар Етрополе, Пирин Бл и Симитли. В Турция изиграхме 8 мача, от които имаме 6 победи и 2 равенства“, продължи Н. Спасов. Той очаква много оспорван пролетен полусезон във Втора лига. „Арда и ЦСКА1948 оформиха силни отбори, Монтана запази състава си, но тя нямаше необходимост от подсилване, а Локомотив Сф никога не е за подценяване – въпреки че изостават, ще бъдат със сериозна роля в класирането“, каза още старши треньорът на лидера във Втора лига Царско село.

Никола Спасов за пореден път повтори, че първите два отбора във Втора лига трябва директно да влизат в елита за следващото първенство. На въпроса дали Царско село е готов да покрие изискванията за Първа лига, треньорът отговори: „Като база сега не сме готови, но собственикът /б.а. Стойне Манолов/ ме е уверил, че стадионът ще е готов за следващото първенство. Във финансово отношение всичко е наред“.

Никола Спасов не премълча слабостите в правилата за провеждане на първенството. Не бива в елита да оцелява отбор дори с 5 точки актив. В лицензирането на стадионите също има недостатъци. Някои треньори в Първа лига работят без лиценз, завърши треньорът на Царско село.