ФК Локомотив София ще гони пето-шесто място във Втора лига

ФК Локомотив София ще гони пето-шесто място във Втора лига

Клубът е голям трамплин за играчите, гордее се президентът Иван Василев

ФК Локомотив Сф има за цел да завърши първенството 2018/2019 г. на 5-о или 6-о място във Втора лига, обяви днес в Пресклуб „България“ собственикът и президент на червено-черните Иван Василев. След това, естествено, крачката е към Първа лига, където е мястото на отбора, продължи той.

В зимната пауза бяха освободени 8 играчи и привлечени толкова, така че това е нов отбор, подчерта най-високопоставеният мениджър и добави: „Получи се добра сплав от млади и опитни футболисти. На нов отбор имаме нов-стар треньор“. Сръбският специалист Младен Додич изрази задоволство, че се е върнал на стадион „Локомотив“ в кв. „Надежда“. „Най-важното е, че има здрав колектив. Искам всеки мач да играем на 100 процента“, заяви наставникът.  Освен класиране в първата 6-ица, Додич очерта още два приоритета, за които има единомислие в ръководството – развитието на играчите и полагането на стабилна основа за следващите години. „На всеки 6 месеца правим нова селекция. Искаме да налагаме млади футболисти от нашата школа“, каза Ив. Василев.

„Започнахме с 89 деца, сега имаме 320“, сподели президентът на ФК Локо Сф. „Клубът е голям трамплин за играчите“, гордее се той. 15-годишният Валентин Николов е капитан на националния отбор до 17 г. Красимир Милошев е в националния отбор по футбол до 18 г.