ЦСКА 1948 ще се бори за влизане в Първа лига

ЦСКА 1948 ще се бори за влизане в Първа лига

Ръководството на ЦСКА 1948 даде специална пресконференция в Пресклуб „България“   преди началото на пролетния полусезон във Втора лига.

Изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов  заяви пред репортерите, че отборът е надградил доста в чисто спортно-технически аспект и ще гони победата във всеки мач до края на първенството.

“Естествено, че имаме амбиции, сега мислим за този сезон. Предстои ни една интересна пролет. Ние надградихме много в чисто спортно-технически аспект, ще гоним победата във всеки един от останалите 13 мача, които имаме и накрая на сезона ще видим дали сме успели да стигнем до бараж или не. Ако стигнем до бараж, целта е ясна – да победим. Ако не успеем, ще се надяваме, че имаме отбор, върху който да стъпим за следващата година и вече да сме готови за преследване на основната ни цел  още от първия кръг на есенния полусезон”, коментира Гьонов и заключи, че в последните дни са се появили неверни информации за клуба, но за ЦСКА 1948 основният съперник си остава отбора на Левски.

„Преди ни свързваха с Кирил Домусчиев. Сега едва ли не ни „обединиха“ с Левски, тъй като Васил Божков се зае с клуба от Подуяне. Нека се знае – наш исторически съперник е точно тимът от Подуяне и се надяваме скоро да се срещнем на терена. ЦСКА 1948 е дружество с идеална цел и всеки член на Сдружението е равнопоставен. Финансирането идва от продажбата на билети, артикули, тв права и 13 спонсорски договора. Плюс дарения от по-заможни фенове, няма какво да ги крием, те са на всеки наш мач“!

През есенния полусезон  отборът на ЦСКА 1948 постигна  седем победи, осем равенства и две загуби  и заема четвърто място в класирането на Втора лига, но според наставника на тима Петко Петков отборът ще бъде по-силен през пролетта.

“Ние играем  във всеки мач за победа, надявам се да спечелим повече мачове и  точки. Ако успеем да се класираме по-напред и евентуално да постигнем основната си цел – влизане в Първа лига, ще бъде чудесно. Има доста неща, които ми харесаха по време на контролните мачове, има и такива, които имаме да изчистваме, но това е абсолютно нормално, тъй като привлякохме доста голям брой нови футболисти – 8. Реално ние правим нов отбор от зимата. Аз съм доволен от всеки футболист, който привлякохме и съм сигурен, че ще играем  по-добре и ще имаме успехи”, коментира Петков. Той  смята, че конкуренцията във Втора лига през този сезон е много сериозна.

“Имало е  години във Втора лига, когато, така да се каже, нямаше отбор, който да иска да заиграе в Първа лига, най-вече по финансови причини. Сега броят на отборите, които искат да влязат в елитната група  е доста голям, което прави първенството изключително интересно. Аз като спортен човек се радвам, че има такива клубове с амбиции, защото  спортът е  състезание и наистина най-добрите трябва да печелят”.

На пресконференцията присъстваха и две от новите попълнения в отбора – Кристиян Пешов и Спас Георгиев, които потвърдиха, че подготовката  е минала много добре, колективът е чудесен и се надяват отборът да се представи отлично през пролетния полусезон.