Атанас Петров: Ако запазим състава си, ще се представим добре в евротурнирите

Атанас Петров: Ако запазим състава си, ще се представим добре в евротурнирите

На специална церемония в Пресклуб „България“ мъжкият отбор по волейбол на Хебър (Пазарджик) бе награден  за Отбор на месец януари в традиционната анкета на Пресклуба сред спортните медии и редакции. Купата на победата бе връчена на  старши- треньора на тима Атанас Петров и техническият директор на клуба Александър Иванов. Хебър  спечели убедително първото място   с 12 гласа от участвалите в анкетата 19 медии и редакции, като изпревари мъжкия баскетболен отбор на Балкан (Ботевград), който е с 4 гласа и Нефтохимик 2010 (Бургас) – с 3 гласа. Признанието на спортните журналисти е за спечелването на Купата на  България  през януари.

“Благодаря за признанието. Постарахме се много и се радвам, че успяхме да спечелим Купата на България”, заяви пред репортерите спортно-техническият директор на клуба Александър Николов.

“Благодаря на всички, които са гласували за нас и са преценили, че нашето постижение е най-голямо. Наградата е важна за нас, защото тя е признание за хората, които работят за спорта. Също така е и голям стимул да продължим напред към финалната фаза на Суперлигата с още по-голяма увереност и усилия”, коментира след награждаването  Атанас Петров. Той допълни, че се надява отборът да задържи отличната си форма и в плейофите.

„Досега в първенството ние имаме най-малко загуби от другите отбори – само две. Искаме да завършим редовния сезон в шампионата на първо място и да се борим в плей-офите за спечелването на титлата. Ако станем шампиони, се надявам да можем да участваме в Шампионската лига. Ако не – ще играем за Купата на ЦЕВ или в по-слабия турнир – Чалъндж къп. Сигурен съм, че ако успеем да запазим състава си, ще се представим добре в европейските клубни турнири“, заключи Петров.