Легендата Балъков организира първи детски лагер в Дряново

Легендата Балъков организира първи детски лагер в Дряново

От 4 до 7 юли т. г. „Футболно училище – Балъков“, създадено в Германия, близо до Щутгарт, организира първи лагер за деца на родна земя. На 2 игрища в Дряново общо 120 малчугани от 7 г. до 14 г. ще учат правилата на играта в духа на немската школа с помощта на 13 треньори. Тримата най-добри малки футболисти ще бъдат наградени с пътуване до Щутгарт и ще бъдат включени в тридневен камп.

„В Дряново има традиции в развитието на детско-юношеския футбол и спорт. Организирахме най-големия лагер на Милан с 260 деца. Сега искаме да отдадем почит и да свържем кампа с футболните легенди, които са развявали българския флаг“, сподели днес развълнуван кметът на общината инж. Мирослав Семов. Още миналата година, когато Красимир Балъков се върна в „Етър“ /В. Търново/, откъдето тръгва пътят му към професионалния футбол, двамата с кмета са обсъдили  идеята за детски лагер. „Необходимо беше време, за да стане всичко както трябва“, каза звездата на специална пресконференция за представяне на проекта в Пресклуб „България“.

В разговора участва и съотборникът от златното поколение  на Балъков от САЩ’94 Пламен Николов, роден в Дряново. „Адмирации за инициативата“, бяха думите на бившия вратар. “Ще помагам с каквото мога“, обеща той и пожела на прекрасното начинание да се разрасне. А такава вероятност има още тази година. „Ако желаещите са много повече, ще помислим за втори лагер“, съобщи главният мениджър на „Етър“. „За да е качествена подготовката, на един терен не бива децата да бъдат повече от 60, т.е. 120 на двете игрища“, поясни Кр. Балъков.

„Ключовите думи са качество, цена, самочувствие и гордост“, подчерта кметът на Дряново.  Цената е 400 лв на дете и включва всичко – храна, екипировка, тренировки. „Ще има изненади“, обещаха организаторите. Записването ще започне до 10 дни и първите 120 заявки ще попълнят местата. Общината ще пусне специален сайт с пълната информация, така че родителите да са запознати с процедурата и цялата програма, подчерта инж. Мирослав Семов.

Той се гордее, че спортните събития привличат много посетители, които след това се връщат в Дряново като туристи. „Неслучайно Дряново е класирана като община номер едно за културно-исторически туризъм у нас“, отбеляза инж. Семов.