Радослав Кирилов: Победите ни дават повече увереност и самочувствие

Радослав Кирилов: Победите ни дават повече увереност и самочувствие

На специална церемония в Пресклуб „България“ крилото на Славия Радослав Кирилов бе награден  за играч на 22-ия кръг на Първа лига в анкетата на Пресклуба. За двата си гола при обрата над Черно море Радослав Кирилов  получи 9 гласа от участвалите в анкетата 19 футболни треньори и специалисти. Антонио Вутов (Ботев Пловдив)  е с 4 гласа, Паулиньо (Левски)  има 3, Борис Галчев (Септември) – 2, а Тиаго Родригес (ЦСКА)  е с 1 глас.  Кирилов благодари на всички, които са гласували за него и сподели:

“Мисля, че срещу Черно море играхме силно и заслужено спечелихме. Това бе важна победа. Тя  ни даде самочувствие да играем още по-силно. В следващия кръг имахме доста тежка битка с Ботев Враца. Видяхте какви бяха условията на терена. Хората се постараха да изиграем мача по нормален начин. Получи се оспорван мач  и отново спечелихме. Колкото до претенциите на отбора домакин, според мен съдията не допусна грешки. Прегледах всички спорни ситуации, при моя гол и на Чунчуков няма засади. При гола на Домовчийски той бе в лека засада. Мисля, че съдията се справи, но аз не съм човекът, който да дава генерална оценка на съдийството.“

Кирилов подчерта, че в отбора има  подем, успя да спечели два поредни мача. Победите   помагат на играчите, тъй като придобиват  повече  увереност и самочувствие.

„Попаднах в отбор, където се работи спокойно. Освободен съм и играя с наслада.В следващите три кръга преди разделянето на първенството идват важни мачове и ние трябва да вземем максимума от точките, за да влезем в плейофите по най-добрия начин.  Сега следва труден мач с Левски. Всички знаем, че това е отбор с доста силни футболисти. Не трябва обаче да се страхуваме, трябва да бъдем освободени и да изиграем мача по най-добрия начин. Ще е тежък двубой, но мисля, че отборът е готов, ще се раздадем максимално и се надявам да измъкнем нещо. По-приятно би било да играем на нашия стадион, но такава е ситуацията“, коментира нападателят на Славия.

Радослав Кирилов, който няколко години е играл в Италия, посочи и кои са според него основните разлики в първенствата на Италия и България.

„В Италия се играе по-силов футбол на по-бързи обороти, но техниката е по-ниска. Говоря за долните групи. В Първа лига темпото е по-бавно, но се играе по-технично. Сега съм концентриран за играта си в Славия. Всеки футболист мечтае за трансфер в голям шампионат, но всичко трябва да стане по реда си и да бъде  в интерес и на клуба, и на състезателя. Надявам се искрено Десподов да се наложи в Италия. Той е добър футболист, ще му трябва обаче време, за да се утвърди.

На въпрос дали се надява отново да бъде повикан в националния отбор, Кирилов заключи:

„Радвам се, че националният отбор  е в подем. Всеки български футболист, който се състезава професионално, трябва да мечтае да играе в  националния тим”.