Али Соу: Надявам се с Джеси да станем успешна двойка в нападението на ЦСКА

Али Соу: Надявам се с Джеси  да станем успешна двойка в нападението на ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят  на ЦСКА Али Соу бе награден  за Играч на 24-ия кръг на Първа лига в анкетата на Пресклуба. За трите си гола при победата над Септември с 5:1  Соу  получи 12 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти. Димитър Илиев (Локомотив Пд) има 3 гласа, Давиде Мариани (Левски) е с 2 гласа, а Клаудиу Кешеру (Лудогорец) с 1 глас. Али Соу благодари на всички, които са гласували за него и заяви:

„Щастлив съм, че получавам тази награда. Заслуга за нея имат и моите съотборници. Благодаря им – щастлив съм, че този приз е в моите ръце“.

Соу призна, че се чувства по-добре при новия треньор Любослав Пенев отколкото при  Нестор Ел Маестро.

„При Любо Пенев се чувствам по-комфортно, тъй като имам повече възможност да играя. Той показва повече на практика онова, което иска да правим на терена в мачовете. В тренировките   иска да ни покаже много неща и ни учи. Всеки треньор има план и идея как да изглежда отбора му. Любо Пенев иска да играем повече с топката и налага този стил и в тренировките. Очаквам скоро да дойдат и резултатите. През миналия сезон през втория дял на шампионата бележех повече. Ще се постарая да направя същото и сега. Опитвам се всеки ден да надграждам и да бележа повече голове. Във всеки мач  се старая да съм по-добър от предходния. Вярвам, че ми предстоят хубавите моменти. В началото ми бе трудно, защото се присъединих към отбора по-късно. Имах нужда от време, за да опозная  съотборниците ми,  но вече се чувствам по-добре“.

За трансферите на Десподов и Мауридес и на въпрос дали с Джеси могат да ги заместят като успешен тандем, Соу отговори:

„Не мисля, че трансферът на Мауридес е оказал ефект върху мен. Като цяло аз съм щастлив, че играч на ЦСКА направи такъв трансфер и сега за мен е време да изляза на преден план. Моята единствена цел е да израствам и да се доказвам, без значение дали Мауридес е в тима или не или става дума за някой друг играч. Искам да помагам на отбора ми да върви нагоре. Предстои ни важен мач с Етър и ние се готвим сериозно- отиваме за трите точки и трябва да ги спечелим. Харесвам да играя с Джеси – той е номер 1 за мен. Разбираме се много добре. Ние с Джеси правим всичко, за да може да помогнем на отбора. Щастливи сме, че си партнираме и може да станем добра двойка в нападението на ЦСКА. Не съм мислил какво ще правя след края на сезона. Дойдох твърде скоро  и искам да дам всичко от себе си за ЦСКА. След това ще мисля за трансфери“, заключи Али Соу.