„Неопорочени съдии да свирят“, призова отново босът на Славия и се зарече да се бори докрай срещу Станислав Тодоров

„Неопорочени съдии да свирят“, призова отново босът на Славия и се зарече да се бори докрай срещу Станислав Тодоров

Днес в Пресклуб „България“ президентът на ПФК Славия Венцеслав Стефанов се зарече, че ще направи всичко възможно реферът Станислав Тодоров да бъде наказан от УЕФА. Босът на белите обяви, че е подготвил всички материали с отсъжданията на шуменския съдия и ще ги изправи до съдийската комисия на европейската централа. Тя може да го лиши от правото да свири на международни мачове, но не и да му забрани да го прави в България.  Скандалът избухна в предходния 24-ти кръг, след мача, спечелен от Левски с 0:3.  Стефанов бе глобен с 10 хил. лв. от дисциплинарната комисия на БФС.    „Преди 2 години същият съдия свири баража на Пирин срещу Витоша. Видяхте ли какво стана? Имаше засада, двата отбора спряха играта, а той викаше „Давай“. Всички видяха, той не видя. Това знаете ли какво е? Не да ти вземат три точки, а да те изхвърлят от „А“ група /Пирин/“, напомни В. Стефанов. „ Не ВАР, космическа система да има, няма полза с такъв съдия. Той има последната дума на терена“, каза още президентът на Славия. „Неопорочени съдии да свирят!“, призова членът на Изпълкома на футболния съюз.

Той е доволен от старта на отбора в пролетния полусезон. В момента белите са на 8-ма позиция в Първа лига, но 7-мото място продължава да бъде цел.  „Имаме много контузени. Видяхте вчера  /срещу Септември/ бяхме с изцяло променена защита. Септември бяха отишли на разходка в мача им с ЦСКА, а срещу нас поведението им беше съвсем различно. Не знам дали са били уморени или такава им е практиката?“, попита В. Стефанов. Той похвали съдийството на Давидов, който е вдигнал летвата много високо вчера. „Не е необходимо да си международен съдия, за да свириш правилно“, заяви футболният мениджър, иронизирайки Станислав Тодоров.

В. Стефанов подчерта, че голяма част от издръжката на Славия идва от трансфери. „За разлика от други отбори нямаме и стотинка задължения“, каза шефът на клуба в „Овча купел“, където са широко отворени вратите за млади български играчи. „Три-четири отбора са само чисти, без дългове“, отсече В. Стефанов, но в името на коректността отказа да ги назове. „На ЦСКА задълженията бяха над 50 млн. лв! На Левски са 39 млн. и 825 хил. лв. Това е точната сума!“