C.R.E.A.M. BULGARIA предприема действия в защита на интересите си и на децата, участващи във футболните кампове на Милан Джунир Академи

C.R.E.A.M. BULGARIA  предприема действия в защита на интересите си и на децата, участващи във футболните кампове на Милан Джунир Академи

Днес  в Пресклуб „България“ Сдружението за публично-частно партньорство  C.R.E.A.M. Bulgaria – PPP Аlliance даде  пресконференция на тема „Как представящите се от името на чуждестранни футболни клубове живеят на гърба на българските деца и трупат дивиденти от това“.

Координаторът на проекти на C.R.E.A.M. BULGARIA – PPP Alliance  Валери Димитров  заяви пред репортерите, че в началото Сдружението е подпомогнало организирането на Милан Академи Джуниър камп като спонсор, а след това са станали и организатор. За тези кампове  C.R.E.A.M. са сключвали договор с представителя на Милан Академи Джуниър камп за България Ивайло Рачев и представляваното от него Сдружение „Доминант спорт груп“.

„Ние, организаторите на Милан Академи Джуниър камп в Трявна през 2018 г не бяхме допуснати на пресконференцията , на която се обявиха избраните деца, които ще пътуват за Милано. Важно е да отбележим, че децата се избират от академията на Милан, от нейните треньори и представителя на Милан, които са били на кампа.  Според сключения договор  „Доминант“ е трябвало да обяви като организатор на    „Милан Джуниър камп 2018“ за Централна България  C.R.E.A.M. Bulgaria, но това не е изпълнено.  Друго важно уточнение е, че всички разходи,свързани с посещението на децата на Милан Камп дей в Милано трябва да бъдат поети от г-н Ивайло Рачев и Сдружение „Доминант Спорт Груп“, но ние имаме информация, че и това не е изпълнено. Много от организаторите на камповете, които са работили с г-н Ивайло Рачев, отказват да продължат да работят с него заради некоректно поведение и  неизпълнение на  поети ангажименти. Поради тези причини и ние отказваме да работим с него“.

Георги Славчев, един от треньорите, участвали в камповете, сподели, че е с отлични впечатления  от работата с Валери Димитров, удволетворен е от тренировките с децата, които са останали толкова доволни от условията в Трявна през 2018 г., че не са искали да си тръгват.

Тодор Георгиев, председател на УС на ФК Локомотив Дряново заяви, че през 2016 г в Дряново са направили най-големия и най-хубав камп на Милан академи, в който са участвали 252 деца. „Във всички кампове, в които съм подпомагал организирането им, аз съм работил съвсем безвъзмездно“, подчерта Георгиев.

Накрая Валери Димитров заяви, че  C.R.E.A.M. Bulgaria  ще предприемат действия за защита на своите интереси, ще напишат и официално писмо до ръководството на ФК Милан.

„Ние сме дали над 100 000 лв за организирането на камповете. Но мога категорично да заявя, че ние не сме на загуба, а на печалба, и това е радостта на децата!“, заключи Димитров.