Шефът на плуването Георги Аврамчев:“ На ЕП очаквам медали!“

Шефът на плуването Георги Аврамчев:“ На ЕП очаквам медали!“

13 квоти за световни първенства и 1 олимпийска спечелиха състезателите

Българските плувци спечелиха 8 квоти за световни първенства при мъжете и жените и 5 при младежите и девойките, плюс това Антъни Иванов вече покри в САЩ „А“ норматив за ОИ в  Токио 2020, а националите ни са с още 6 „Б“норматива за Олимпийските игри , похвалиха  се днес в Пресклуб „България“ ръководителите на родната федерация – президентът Георги Аврамчев, генералният секретар Димитър Бобев и селекционерът на националните отбори Кристиян Минковски. Мениджърите смятат, че догодина състезателите ни ще покрият още 2-3 „А“ олимпийски норматива за Игрите в японската столица. Страната ни е кандидат за домакинство на състезание-олимпийска квалификация през 2020 г, като до края на тази година най-късно ще предложим на ФИНА /Международната федерация по плуване/ държавния отборен и държавния личен шампионат, престижния международен турнир в Бургас и още един турнир, чиято локация предстои да бъде определена, стана ясно на пресконференцията.

Постиженията на българските плувци от участието им в турнирите Мултинейшън в Австрия, Швейцария и в Бургас този месец и съответните завоювани квоти за световните първенства и за европейското за младежи и девойки, дава ясна картина за съставите на българските отбори. На европейското и световното при младата генерация ще имаме 5-има представители: Йосиф Миладинов, Йордан Янчев, Здравко Бабаков, Калоян Левтеров и Павел Банчев. „Очаквам не само финали, но и медали“, сподели Г. Аврамчев и добави, че Йосиф, Калоян и Йордан имат резултати, които са много близки до най-добрите.

На Световното първенство за мъже и жени в Корея това лято ще се борят: Антъни Иванов, Светлозар Николов, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева, Калоян Братанов и Лъчезар Шумков. Подготовката им е изцяло насочена към големия шампионат, като са предвидени 2 лагера, подчерта Кр. Минковски.