Община Трявна кани 50 футболни отбора на първия детски фестивал

Община Трявна кани 50 футболни отбора на първия детски фестивал

Още тази година има участници от чужбина, похвалиха се организаторите

От 12 до 15 август т.г. Община Трявна ще посрещне малките футболисти и гостите на първия футболен фестивал, който ще се състои върху двата супермодерни терена на спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в града-домакин и на стадиона с естествена тревна настилка в гр. Плачковци. За участие в „Трявна Чемпиъншип“ могат да подават заявка деца, родени през 2006г, 2008 г., 2009 г., 2010 г и 2011 г, обявиха днес организаторите в Пресклуб „България“. Срокът е до 15 юни и очакванията за много силен интерес към проявата са основателни. Трявна е едно архитектурно, културно-историческо и природно бижу в сърцето на страната ни, бижу, което остава в сърцето на всеки, който го е видял.

Градът разполага с 2500 места леглова хотелска база, спортът е вплетен в живота на хората, сподели кметът Дончо Захариев. Наскоро приключи турнирът “West Football Arena” с 40 отбора. Вече три години, по време на празника на общината, който е на Петдесетница, се провежда футболен турнир за момчета и за девойки. Накрая победителите от двете състезания играят демонстративен мач помежду си. Тази година Петдесетница се пада на 15 юни, уточни заместник-кметът Николина Николова. Трявна придоби известност с детско-юношеския футбол с провеждането на Milan Camp, когато малчуганите учеха техниката на играта с треньори от италианския гранд. Новото е, че през септември ще има кампове със специалисти от Ювентус и Аякс, в момента текат усилено преговорите, съобщи г-н Захариев.

Още тази година детският футболен фестивал “Tryavna Championchip” ще бъде международен, подчертаха директорът на турнира Пламен Обрешков и съорганизаторът Николай Бабуров. Първо ще бъде популяризиран в страните от Балканския регион – Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, след това и в други страни. Домакините са в състояние да осигурят необходимите условия на 50 отбора, стана ясно на пресконференцията.