Девойките очакват подкрепа от трибуните на Европейското по футбол у нас

Девойките очакват подкрепа от трибуните на Европейското по футбол у нас

Националният отбор по футбол за девойки вече е провел няколко лагера преди Европейското първенство, което ще се проведе от 5 до 17 май на стадионите в Добрич, Албена, Каварна и Балчик, съобщи на пресконференция в пресклуб „България“ старши треньорът Троян Радулов. Той сподели, че подготовката е започнала още от 2017 г., когато от 34 момичета е трябвало да бъдат избрани най-добре подготвените и с тях да се формира отборът, който ще представя страната ни на първенството на континента за жени до 17 години. Най-големият проблем според селекционера и неговия щаб е била кондиционната подготовка и те са обърнали особено внимание на нея. „Ще бъдем изненада за нашите съперници, тъй като досега, за хубаво или за лошо, нямахме много международни прояви. В нашата група фаворит е Испания, а Португалия и Дания са на едно ниво, но ние ще направим всичко, за да се представим добре. Ще разчитаме на добра защита и бързи контраатаки“, сподели наставникът.

Капитанът и вратар на отбора Виктория Димова пък призова за подкрепа от страна на зрителите. Тя се е запалила по футбола и играе още от малка с момчетата, но смята да направи кариера, като разчита след европейското първенство да бъде забелязана и да отиде да играе в чужбина. Любимият й отбор е Реал Мадрид, а от българските футболисти неин любимец е вратарят Пламен Илиев.

„Искаме на базата на отбора на тези момичета и тяхното добро представяне да възродим и изградим силен женски национален отбор по футбол. Засега играем с жените само контроли, но от догодина можем да се включим в европейски квалификации. Когато поканихме Радулов за треньор, идеята беше не непременно да гоним резултати, а да върнем привлекателната игра и публиката на стадиона. Самото участие на сегашното европейско първенство е успех за отбора. Фаворит за спечелването на титлата за мен са испанките, но знаете силата и на отборите от Северна Европа, които са в другата група“, декларира амбициите си Румен Вълков – председател на Аматьорската футболна лига и ръководител направление „Женски футбол“ към БФС.

„ Ще дадем всичко от себе си, за да представим България по най-добрия възможен начин, защото това е нашето очакване“, обеща Виктория Димова. Тя и съотборничките й ще очакват и разчитат на подкрепата на зрителите.