45 пилоти на писта „Пауталия“ за еврошампионата по супермото и републиканския шампионат със скутери

45 пилоти на писта „Пауталия“ за еврошампионата по супермото и републиканския шампионат със скутери

Тази събота и неделя 45 пилоти от България, Румъния, Гърция, Турция и Северна Македония ще се надпреварват в 1-ви и 2-ри кръг на европейския шампионат по супермото и в първите два кръга на републиканския шампионат в клас скутери. Проявата е на писта „Пауталия“ в Кюстендил, града-гостоприемен домакин за трета поред година на напрегнатото състезание на две колела с висока скорост.

При най-малките пилоти от клас Джуниър (65сс/85сс) се очертава сериозно противоборство между конкурентите от България, Турция и Румъния, тенденция, която се запазва от няколко години насам.

В клас S3/OPEN очакванията за интересна битка са напълно основателни. Янко Ташев и Александър Георгиев ще се изправят пред нов претендент в клас 450сс и това е Майкъл Иванов, който миналия сезон се състезаваше в малкия клас S3(250сс) и вече е готов да мери сили с по-големите. Сезон 2019 бележи и завръщането на един от първите супермото състезатели в България – Андрей Асенов от МСК БГ Пауър, един от клубовете, който сериозно развива тази дисциплина.  При 250 сс машините Димитър Петров, Алекс Димитров, Людмил Александров, Кристиян Иванов и Виктор Нейчев ще спорят за победата на пистата.

Както винаги, в Кюстендил ще стартира републиканският шампионат в дисциплината скутери. В оспорвани 15-минутни маншове топ състезателите ни ще гонят победата срещу своите македонски и румънски колеги.

Днес в Пресклуб „България“ председателят на Гран При България Румен Петков благодари на кмета на Кюстендил Петър Паунов за отличните условия на мотописта „Пауталия“. Градоначалникът се похвали, че Кюстендил е познат не само с мотоциклетизма, но също със силната школа и турнир по художествена гимнастика, борба, таекуондо. Покриването на лекоатлетическата писта е сред приоритетите на местната власт. Паунов и колегите му се надяват градът на Владимир Димитров-Майстора, привлекателен с черешовите си градини, да се сдобие със спортна зала с 3000 места. Проектът и строителството са въпрос на близко бъдеще, изрази надежда кмет Паунов след пресконференцията. Инвестицията ще е около 12 млн. евро.