Над 100 пилоти ще се състезават в шампионата по мотокрос „Гран При Левски 2019“

Над 100 пилоти ще се състезават в шампионата по мотокрос „Гран При Левски 2019“

Тази седмица мотополигон „Козар Белене“ и Община Левски ще бъдат домакини на третия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос – „Гран при Левски 2019“, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на Организационния комитет „Гран при България“ Румен Петков.

На стартовата бариера ще видим 90 български и около 20 румънски и турски пилоти.

След първите два кръга  вече се оформиха претендентите за призовите места в отделните класове. В клас МХ65 Мирослав Димитров се очертава като лидер при най-малките, а негови основни конкуренти са Дани Цанков и Венцислав Тошев.

В клас МХ85 първи във временното класиране е Християн Георгиев, който спечели и двата манша в Порой и записа 40 точки в Троян. Втори е Золтан Ордог със 75 т, а трети с 58 т. е Станислав Гошев.

В клас МХ2 Майкъл Иванов е спечелил 4 първи места от 4 възможни и води убедително в класирането със 100 т. Втори с 86 т е Алекс Димитров, , а трети със  76 т. е Жулиан Георгиев.

Клас МХ1 не е от най-популярните за шампионата през този година, но борбата за първите три места също е оспорвана. Начело е Любомир Васев с 90 т, втори е Георги Гочев със 78 т, а трети с една точка по-малко е Калоян Илиев.

Николай Колев, Боян Янков и Григор Царев са тримата най-добри след двата кръга в клас МХ.

В събота са тренировките и ще има един състезателен манш, в неделя в 10.30 ч е официалното откриване, след което ще се проведат и останалите  маншове.