Станислав Костов е Играч №1 на 33-и кръг, тръгна си с 2 статуетки

Станислав Костов е Играч №1 на 33-и кръг, тръгна си с 2 статуетки

Нападателят на Левски Станислав Костов получи наградата си за Футболист  № 1 на 33-ия кръг в Първа професионална лига. В треньорската анкета той събра 10 от общо 18 гласа за двата си гола при разгромната победа над Черно море в неделя с 5:1. Рубен Бригидо от Берое е втори с 3 гласа за победния си гол в Битката за Тракия срещу Ботев в Пловдив/Ботев-Берое 0:1/. Костов получи и още една статуетка – тази за Играч №1 на 11-и кръг, когато той отбеляза и двата гола за победата над Славия с 2:0, но бе възпрепятстван от обстоятелствата да си я получи лично. „Благодаря на всички, които са гласували за мен и на съотборниците ми, без които нямаше да спечеля наградата”, заяви Костов и изрази увереност в силите на отбора да се бори за по-предно класиране.

За предстоящия мач с шампионите от Лудогорец на 18-и май: „Мисля че имаме сили, подготвяме се добре през цялата седмица. Надяваме се да отидем и да спечелим. Лудогорец е най-добрият отбор в България, но ние сме Левски и трябва да отидем със самочувствие за победа.”

За повиквателната за националния отбор от новия селекционер Красимир Балъков: „Надявам се да се отрази позитивно. Мисля, че ще се представим добре. Ще идем сега на лагер, ще се запознаем всички, ще се видим, ще тренираме и мисля, че имаме шансове да вземем максимума точки от тези два мача.”

За назначението на новия треньор Петър Хубчев: „Ние доста треньори сменихме този сезон, така че се прие нормално. Надяваме се през другия сезон да имаме много поводи за усмивки заедно. Пожелавам му успех. Конфликт с г-н Хубчев никога не съм имал. Каквото е имало, винаги сме си казвали в очите. Тренирам и работя усилено и ако заслужавам, ще играя. Ако не, ще играе някой друг”

Станислав Костов изрази желанието си да остане в отбора и през следващия сезон. „Да ви кажа честно още никой не ми е казал, че някой друг отбор ме иска, така че засега съм футболист на Левски. Щастлив съм в Левски и моето желание е да остана. Ако дойде някоя оферта, която удовлетворява клуба, след това ще мисля, но аз се радвам, че съм в Левски, така че на този етап не мисля за нещо друго”, заяви футболистът.