За първи път Чепеларе и Пампорово са домакини на колоездачни състезания за Купа „Долчини“

За първи път Чепеларе и Пампорово са домакини на колоездачни състезания за Купа „Долчини“

На 8 и 9 юни за първи път в Чепеларе и Пампорово ще се проведат състезания по колоездене за Купа „Долчини“, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ Любослав Венков – основен организатор на веригата „ Купа „Долчини“.

B cъcтeзaнията щe yчacтвaт близo 200 лицeнзиpaни ĸoлoeздaчи, paздeлeни в 5 категории – Moмчeтa млaдшa възpacт и Moмичeтa, Moмчeтa cтapшa възpacт и Дeвoйĸи, Юнoши млaдшa възpacт, Юнoши cтapшa възpacт, Mъжe Eлит.

На 8 юни в Чепеларе ще се проведе Критериум /издръжливост чрез отпадане/ под формата на елиминация. Стapтът е в 15.00 чaca на Цeнтpaлния плoщaд.

Нa 9 юни 2019 в ĸoмплeĸc Πaмпopoвo  в 11:00 чaca пpeд xoтeл Cнeжaнĸa ще стартира Критериум по точки със спринт на всяка трета обиколка.

Общият награден фонд на състезанията е 3000 лв, като първите трима при мъжете ще получат съответно по 200, 120 и 80 лв.

„През лятото биатлонистите тренират с велосипеди, така че в Чепеларе има интерес към този спорт. Искам освен по зимни спортове, при нас да се провеждат лагери и състезания и по летни спортове“, заяви пред репортерите олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, която е лице на проявите.

„От няколко години на Пампорово и Мечи чал  има писти за състезания по планинско колоездене, имаме отлични условия и за състезания на шосе. Не само биатлонистите, но и състезателите по ски и сноуборд през лятото също поддържат форма с колоездене. Всеки ден виждам Радослав Янков да кара велосипед между Чепеларе и Смолян. Имаме отлични условия за провеждането на лагери и състезания по колоездене  и се надявам, че когато се възстанови Обиколката на България, Чепеларе да бъде един от етапните градове“, уточни кметът на общината Славка Чакърова.

„Бизнесмените в региона с голям интерес приеха идеята да подкрепят  състезания по колоездене в Чепеларе и Пампорово. Така всички участници ще бъдат настанени безплатно в  хотелите, което прави състезанията много атрактивни за спортистите. Затова вече спряхме записванията, а през следващата година  състезанията ще бъдат с международно участие“, заключи Панталей Мемцов – административен директор на Ивент Про ЕООД, съорганизатор на проявите.