Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски: „Целите са ни групите на Лига Европа, купата на България и шестото място в първенството“.Бруно Акрапович и Ален Ожболд са треньор №1 и футболист №1 за месец май.

Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски: „Целите са ни групите на Лига Европа, купата на България и шестото място в първенството“.Бруно Акрапович и Ален Ожболд са треньор №1 и футболист №1 за месец май.

“Имаме цели, които следваме стъпка по стъпка. Показахме как се прави. Лига Европа три години я изпускахме за една точка, за един мач, но тази година успяхме. Тази година целите ни са по-високи – да вземем купата. да влезем в групите на Лига Европа, в шампионата да си патентоваме шестото място. Не се изхвърлям, трябва да не сме заспали”, каза Крушарски, който уважи с присъствието си награждаването на старши треньора на Локомотив Пд Бруно Акрапович и на нападателя Ален Ожболд за треньор №1 и футболист №1 на месец май в анкетата на пресклуб „България“ сред спортните редакции и медии. Акрапович изпревари с 1 глас достойния си конкурент Небойша Видич, който спечели шампионската титла за Ботевград с баскетболния „Балкан“ след 30 години пауза – 9 на 8 гласа, а Ожболд изпревари Тиаго Родригес от ЦСКА с 2 гласа – 10 на 8., за победния си  и единствен в мача гол донесъл на „смърфовете“ първата  Купа България.

“Че ще домакинстваме, ще домакинстваме в Европа. Въпросът е срещу кой отбор. Ако ни се падне някой по-голям, ще трябва да си местим къщата. До двайсетина дни ще са готови нещата, ще имаме стадион от трета категория. Ще приемем и Ботев (Пловдив) , така че да мислят как ще играят”, добави шефът на Локомотив.

“В Пловдив остана единственото дерби. Другите две дербита не са истински. Аз съм “за” нов стадион на Пловдив, но за Ботев не знам. Чувам, че всеки е започнал да дърпа към себе си. Аз гледам моята паница. Стадион за 10 400 места е достатъчен за мач от шампионата, но за по-голямо мероприятие не става. Трябва да сме единни. Подкрепям вижданията на общината, говорим за бившия стадион “Девети септември”, но Ботев дърпа за техния стадион. Малко стадионче, бижу, добре, аз нямам против да играя на техния стадион, но ни трябва по-голям стадион”, каза още Крушарски. “Ако не се намеси премиерът, няма да стане. Той командва парада, иначе няма да стане със стадионите”, добави собственикът на “смърфовете”.

След като получи наградата си от Пресклуб “България” за най-добър треньор за месец май Бруно Акрапович изрази своята благодарност за признанието:

“Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Радвам се много за тази награда, която е много важна за мен. Искам винаги да оправдавам доверието на клуба и да давам 100% от себе си. Понякога давам и 150% от себе си, което често изглежда лошо. Искам да благодаря на президента за доверието, което ми е показал. Да благодаря на феновете, които ни подкрепиха във финалния мач. И най-вече на момчетата, с които постигнахме важна победа”, започна Акрапович.

“Както всеки клуб, така и ние търсим играчи на всяка позиция. Ще направим всичко възможно. Има достатъчно играчи, а има и такива, които не отговарят на нашия отбор. Ще опитаме да намерим най-добрите, които да ни помогнат. След късата пауза футболистите се чувстват много добре. Виждам мотивация и голямо желание. Искат да играят за Суперкупата и Европа. Виждам, че се радват много след големия успех. Трябва да се концентрираме за бъдещето. Всеки мач от високо ниво е важен за самочувствието на играчите. Играчите показаха, че имат голямо самочувствие и оправдаха доверието ми. Направихме страхотен мач. Целта ни е да елиминираме грешките, които правим. Искам да не мислим, че всичко ще дойде от само себе си. Всеки мач носи три точки и във всеки мач можеш да ставаш по-голям футболист”, допълни треньорът.

“Не ми харесва форматът на Първа лига. Да делиш отборите на първа и втора група губи смисъла на мачовете. Според мен не е много интересен. Много работа за нищо. За много отбори първенството свършва през месец март. С 10 отбора лигата ще бъде по-качествена. Това е мое мнение”, завърши Акрапович.

Ален Ожболд също бе щастлив от признанието.

“Радвам се много за тази награда. Благодаря на гласувалите, както и на моите съотборници, наставника и шефа. Без тях нямаше да е възможно да направим нещо такова като да стигнем до финала за Купата на България и да го спечелим. В бъдеще ще продължаваме така. Дано да взимаме много такива награди и занапред”, заяви Ожболд. Подобни пожелания отправи и Христо Крушарски, като изрази надежда, че негови футболисти по-често ще получават признание от медиите.