Боксьорите ни с амбиция за медали на Европейските игри в Минск

Боксьорите ни с амбиция за медали на Европейските игри в Минск

Отивам за 7-ма титла, заяви еврошампионът Даниел Асенов

С 10 състезатели при мъжете и 3 при жените страната ни ще бъде представена на боксовия ринг на II Европейски игри в Минск.  Днес отборът заедно с треньорския щаб и федерацията гостуваха в Пресклуб „България“. Целта ни е да подобрим резултата от I Европейски игри и да спечелим медали, почти в един глас заявиха старши треньорът на мъжете Хоел Арате, неговият помощник Александър Александров и Фикрет Ереджебов, наставникът на женския тим в състав Габриела Димитрова /51 кг/, Станимира Петрова/57кг/ и Деница Елисеева /60 кг/.

На I Европейски игри в Баку преди 4 години състезателите ни по бокс не успяха да стигнат до отличията, но сега имат увереността, че ще го постигнат. Най-категорично това прозвуча в думите на Даниел Асенов – Тайсъна:“Отивам за 7-ма европейска титла“, декларира шампионът при 52-килограмовите. /б.а.- В бокса за мъже Игрите са и европейско първенство/. За мен това ще бъде първо участие на Европейски игри, но се надявам да ги разбия и да спечеля. Всеки боксьор иска да бъде на върха. Направихме доста добър лагер в Куба. Готов съм за първенството. Мисля, че подготовката ни в Куба бе много ползотворна и това ще си проличи”. Вицешампионът на Европейския съюз от 2018 г. Петър Белберов /91+кг/ също се похвали с наученото от прочутата кубинска школа: „Подобри се техниката ми“, каза носителят на Купа „Странджа“ за миналата година. Мотивиран да достигне успехите на по-големия си брат е вицешампионът на Стария континент до 22 г. за 2019 г. Боян Асенов /кат. 56 кг/, за когото треньорите казват, че има талант и е дисциплиниран. При дамите световната шампионка от 2014 г. и двукратна европейскта шампионка /54 кг, 57 кг/ Станимира Петрова отсече, че винаги се подготвя за медал: „Всяко състезание за мен е важно. Няма такива, които не са приоритет, просто ей така, за сверяване на часовника. Ако не съм във върхова форма, ако не съм подготвена както трябва, след това много трудно се възстановявам“, призна хубавата асеновградчанка.

Габриела Димитрова се възстановява след операция заради сериозна контузия. Момичето каза, че тренира вече нормално и се чувства добре. Старши треньорите Хоел Арате и Фикрет Ереджебов са доволни от проведените лагери и очакват възпитаниците им да се представят много добре. „Надявам се третия път да счупим каръка, защото досега на 2 Европейски първенства в Минск не сме печелили медали“, си пожела помощник-треньорът на мъжкия отбор Александър Александров.